Közel 17 éves fiatalt a szülő rákényszerítheti pszichiátriai kezelésre, drogelvonás céljából?
Mi az hogy vedd rá?
Fogod, beviszed az elvonóra, ha nem megy, ráhívod a rendőröket.
Egyébként szinte biztos vagyok benne hogy itt szó simcs függőségről. Ahhoz különben is addiktológiára kellene vinni. Esélyes, hogy a pszichiáter kinevet egyébként és semmit nem csinál, ami jogos is lesz, tekintve hogy az alkalmi drogfogyasztás viszonylag gyakori jelenség a fiatalok körében és sokszor nem is lapul mögötte semmilyen mentális betegség, csak kíváncsiság.
Én mondjuk egy családterápiát javasolnék ilyen esetben a szülő bevonásával, mert az látszik, hogy a szülő-gyermek kapcsolatban zavar van
Szeretném megjegyezni egyes kedves válaszíróknak, hogy egy 16 éves GYEREKről van szó. Hogy lehet valaki olyan ostoba, hogy olyat ít, hogy haljn meg, mert drogozik?
Mi lenne, ha a maga gyereke szokna rá?
Szerintem mindenképpen ki kéne deríteni, hogy milyen anyagot szed a srác, aztán megpróbálni elrettenteni tőle.
Ha ez nem sikerül, akkor zsebpénzmegvonás, így nem tud venni drogot.
Egy pszichológussal mindenképpen megnézettetném, nem azért, mert mentális beteg, hanem mert a tiniknek olyan problémái lehetnek, amiket nem tudnak egyedül kezelni, és őszinte szülő-gyerek viszony nélkül nincs elég egítségük.
(megjegyzem, hogy én mindenkinek kötelező jellegű évenkénti pszichológusi vizsgálatot/elbeszélgetést íratnék fel, nem a tényleges betegségek miatt, hanem mert manapság mindenki frusztrált, és a szakértő segíthet. Sokkal kevesebb depressziós lenne...)
Maga is tudja, hogy ez nem jó a gyermekének, akkor is, ha az az ellenkezőjét állítja.
Ez egy betegség, ami mindenképpen kezelésre szorul!
Remélem hasznos volt a válaszom
Először ki kellene deríteni mégis miért drogozik, szinte mindig van valami a háttérben amit nem fog megoldani az elvonó, talál mást, más drogot, alkoholt, cigit, legális szereket, vagdosást, mások bántalmazását.
Mindenki jajgat hogy úristen DROGOS A GYEREKEM de arra nem gondol hogy lehet ebben az is közrejátszik hogy általában ilyen esetekben otthon 0 érzelmi támogatádt kap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!