Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Pénzlopásért milyen büntetés?

Pénzlopásért milyen büntetés?

Figyelt kérdés
2 fiú gyermek. pénzt loptak, de nem tudom, hogy valamelyik esetleg egyedül csinálta, vagy együtt ketten. 3 ezer ft. 10-13 évesek, testvérek. milyen büntetést lehetne nekik kiszabni? vagy előbb vallják be hogy melyik volt? vagy ha mindkettőtől elvesszük az 1500-1500 forintot akkor úgyis beköpnék a másikat? 2 hetente 2 napot vannak nálunk. szóval olyan nem jön szóba hogy 1 hétig nincs tv, meg a hasonlok.

2017. dec. 11. 17:38
1 2 3
 21/25 Carragher_x ***** válasza:
18%

"nem egy aktuális pár vagyok hanem akivel majdnem 6 éve együtt él"

Ebből látszik, hogy egy szót sem értettél abból amit írtam. Te egy kívülálló vagy, egy lényegtelen nő, apuka mellett. Akkor is kívülálló leszel, ha 30 éve leszel együtt apukával. Az teljesen mindegy, hogy te mit gondolsz a saját kapcsolatotokról vagy a párod mit gondol róla, ebben az esetben csak és kizárólag a gyerek és az anyja nézőpontja számít, amit ha elfogadsz akkor lehet normalizálni a helyzetet, ha nem fogadod el, akkor meg semmi esélyetek.

2017. dec. 22. 19:28
 22/25 A kérdező kommentje:

min állok kívül? a nevelésen? a saját apja nem nevelheti a gyerekét! úgy látom te sem látod át teljesen....nem rólam van szó, hanem ahogy anyuka eltiltja a gyerekeket az apjától és ezért az nem fontos amit apa mond(anya se veszi apát figyelembe, akkor mi se...kb)

de amúgy meg aki úgy gondolkozik, mint te már azzal is van baj picit, ugyanis elég sok közöm van ahhoz, hogy az én házamban, az én vendégségemben hogy viselkedik a gyerek, aki az én pénzemből vett ételt eszi. mert bizony ha apucija egyedül lenne, akkor ők fele ennyit sem kapnának. igen sokat adok, de el is várom, hogy ha szólok, hogy ne rugdossák egymást, akkor fogadjanak szót. nem az anyjuk vagyok, de egy teljes jogú felnőtt, aki megakadályozhatja, hogy a gyerekek egy verekedés miatt pl leborítsanak egy sor üvegpoharat a polcról, vagy hogy ne lopjanak...és hasonlók. sajnos eleinte sok mindent összetörtek.

2017. dec. 27. 11:37
 23/25 Carragher_x ***** válasza:
5%

"min állok kívül?"

A szülőségen, ennyit kellene felfognod. Nem viselkedhetsz szülőként, akár milyen jogcímből eredeztetnéd is magadnak. Nem azért, mert a vélt jogaid nem védhetőek és a saját nézőpontodból ne lenne igazad, hanem mert az egész kontraproduktív. Te a gyerekekkel lehetsz baráti viszonyban. Ez a maximum, amit el fog fogadni mindenki, egy MELLÉRENDELT szerepet. A nevelés apuka feladata, amikor nálatok vannak a gyerekek. Ha erre apuka nem képes, mert nyámnyila hozzá, akkor vele beszéld ezt meg, őt noszogasd, de ne vedd át az ő szülői szerepét, mert célt nem fogsz vele elérni, de legalább elmérgesíted a viszonyt mindenki közt.

2017. dec. 28. 17:18
 24/25 A kérdező kommentje:

senki nem mérgesít semmilyen viszonyt.(ez honnan??) te nagyon hülye vagy a gyerekekhez ez már látszik. mi az hogy nem lehetek barát a párom gyerekével??!!! sokan örökbe fogadnak egy idegen gyereket akkor már nem is nevelheti?

a tanár se nevelheti, nem szólhat rá az órán??? a nagyszülő se mert nem apa vagy anya.

te is biztos egy egyedül hagyott szülő vagy aki itt próbál pampogni másoknak hogy milyen viszonyban legyenek a gyerekekkel mert otthon neked nem megy.

2018. jan. 2. 14:57
 25/25 A kérdező kommentje:
a baráti részt félreolvastam. most látom hogy azt írtad max annyi leszek nekik. nem is kell több. de mivel nem egy haver vagyok hanem egy felnőtt aki tudja mikor kell fogat mosni, vagy evés előtt kezet mosni ezekre igenis megtaníthatom őket. ugyanúgy szólhatok apróbb nevelési dolgokba, hiszen nálam laknak hétvégenként. a nagyobbiknak most készül a szobája és nagyon örül az új ágyának is. szóval nem hiszem hogy egy utolsó senki lennék a szemükbe...
2018. jan. 2. 15:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!