Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Pénzlopásért milyen büntetés?

Pénzlopásért milyen büntetés?

Figyelt kérdés
2 fiú gyermek. pénzt loptak, de nem tudom, hogy valamelyik esetleg egyedül csinálta, vagy együtt ketten. 3 ezer ft. 10-13 évesek, testvérek. milyen büntetést lehetne nekik kiszabni? vagy előbb vallják be hogy melyik volt? vagy ha mindkettőtől elvesszük az 1500-1500 forintot akkor úgyis beköpnék a másikat? 2 hetente 2 napot vannak nálunk. szóval olyan nem jön szóba hogy 1 hétig nincs tv, meg a hasonlok.

2017. dec. 11. 17:38
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem nagyon tisztességtelen lenne azt büntetni, akinek semmi köze hozzá.
2017. dec. 11. 20:06
 12/25 anonim ***** válasza:
89%
de biztos ők vették el?
2017. dec. 11. 21:33
 13/25 anonim ***** válasza:
57%
És ha nem ők csórták el a pénzedet, hanem pl. az utcán felejtetted a táskád, míg te boltba mentél, vagy valami hasonló, és arra már nem emlékszel, hogy mikor hagytad ott? Na akkor mi van? NEM FELTÉTLENÜL kell szegény gyerekre gyanakodni....
2017. dec. 12. 08:24
 14/25 anonim ***** válasza:
88%
ártatlanság vélelme, amíg nem 100 hogy ők voltak , addig ne büntessetek.
2017. dec. 12. 19:42
 15/25 A kérdező kommentje:

köszönöm a tanácsokat.

a lényeg hogy pénteken este jöttek hozzánk hétvégére. akkor még megvolt a pénz az asztalon, amit a nálunk lakó nénjénk rakott ki édesapámnak rezsire, eddig sose volt gond a pénzzel, de a gyerekek anyja mindig pénzéhes volt és sokszor volt baj a pénzezés miatt(pl a gyerek pénzét is sokszor elkérte mert kellett neki valamire, aztán vagy visszaadta neki vagy nem),valószínűleg abból a nevelésből jöhetett ki valami. a lényeg hogy mikor vasárnap mentünk haza a gyerekek nagyon susmusoltak. nekem iszonyatosan feltünt hogy furcsán viselkednek. már az autóban ültek az udvaron, ki akartunk állni és egyikőjük visszarohant a házba és amikor visszatért pénzt adott oda a kisebbiknek az ablakon, majd beült a túloldalon, a kisebbik átadta neki újra és gyorsan a zsebébe tuszkolta. furcsa volt az egész szitu, hiszen ha hoztak is pénzt magukkal sose vették ki a ruhájuk zsebéből sem és előre szóltak is hogy szeretnének valamit(pl tescoba megyünk e mert cukrot szeretne...)de pláne soha nem titkolóztak miatta, hiszen nemhogy elvegyünk még mindig mi adtunk nekik ha kellett valami. ezt ők is tudják.

szóval egész úton kérdezgettem hogy mit pénzelnek mit szeretnének mit akarnak. elmondták hogy anyuka nyert egy pár napos szállást egy hotelbe de nekik is kell fizetni és ami pénzük van otthon oda kell adni. aztán már a házuk környékén voltunk erre a nagyobbik megkérdezte hogy elmehetünk e egy áruházba mert szeretne venni valamit. ott elővett egy borítékot is amibe nagyobb pénz volt hogy azt kapta rokontól(karira, szülinapra akármire...) de mellette volt egy 2 ezres is(ami az autónál oda-vissza átadásra került. mondta hogy hát azt is hozta mert gondolta hogy majd vesz valamit.

leraktuk a fiúkat, hazaérünk, hallom arról beszélgetnek apumék hogy hiányzik pénz...!!!

persze nem akartam egyből a gyerekre fogni hiszen eddig pénzt még sosem loptak. tárgyakat már vittek el úgy hogy be akarták mesélni hogy ők hozták otthonról (ha jelentéktelen tárgy volt azt mondtam vigyed csak de tudd hogy tőlünk kapod mert nem a tiétek volt)sokszor hazudtak is már, de nem akartam elhinni, elkezdtem mindenhol megnézni, asztal alatt hát ha leesett, becsúszott valami alá, bármi, de sehol a pénz. este már párom ideges lett a gyerekeire hogy hogy merték ezt tenni velünk és felhívta őket, kihangosítóval az anyjuk előtt beszélt velük és emiatt persze mindent tagadtak. várjuk hogy majd jöjjenek mert komoly beszélgetés vár rájuk.

anyjuk meg leszarja, az egész nevelés rossz, pláne ha nálunk történt akkor meg biztos csak jól csinálták...szóval vele aztán az ég világon semmit nem lehet értelmesen megbeszélni.

mindenesetre a pénzt levonjuk(most nincs miből, mert mindent elvittek, de karira biztos kapnak pénzt rokonoktól), beszélgetés az lesz, számítógép letilt.

egyenlőre ennyit találtam ki

2017. dec. 13. 09:26
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
korrekt.
2017. dec. 13. 09:31
 17/25 anonim ***** válasza:
58%

Elvenném tőlük szemrebbenés nélkül.

Tanulják meg, hogy a tetteiknek következményeik vannak.

Egyik ismerősöm is lopkodott gyerekként, de a szülők elnézték neki, mert "jaj, csak 1000 ft".

22 évesen bírósági tárgyalása volt, mert bolti lopáson kapták.

2017. dec. 13. 14:15
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
tárgyakat már vittek el úgy hogy be akarták mesélni hogy ők hozták otthonról - erre meg nem bólogatni kell, hanem megmondani, hogy ne hazudjanak és szankciókat bevezetni. Persze, hogy lopdosnak, ha ti szemet hunytok felette.
2017. dec. 13. 14:16
 19/25 Carragher_x ***** válasza:
100%

Elég tutyimutyi párod lehet, ha hétvégi apukaként még annyira sem képes, hogy a saját gyerekei fegyelmezéséről elgondolkodjon (lévén a jövőbeni szankciókról szólva azt írtad, hogy "ennyit találtam ki"). Ez már csak azért is rettentő kellemetlen, mert te végső soron egy kívülálló vagy, egy hétvégi apuka aktuális párja, sosem fogsz szülőnek számítani.

Szóval jobb lenne, ha a fegyelmezést apuka csinálná, egyrészt mert te úgyse fogsz elérni semmit a kívülállóságod miatt, másrészt el is mérgesíted a viszonyt, ha apuka helyett keménykedsz.

2017. dec. 16. 02:59
 20/25 A kérdező kommentje:

senki nem apuka helyett keménykedik. együtt csinálunk mindent. nem egy aktuális pár vagyok hanem akivel majdnem 6 éve együtt él és saját életünk van. saját gyermeket szeretnénk már akit a saját nevelésünk alapján tisztességesen meg tudunk tanítani mindenre és nem más anya mondja meg majd a gyerekem apjának hogy nem segíthet verset tanulni és nem tanulhat nálunk cipőt kötni vagy éppen főzni. és az apjuk nem tutyimutyi, csak amikor anyuci dönt el mindent (akár a gyerek szülinapján megtilthatja a látogatást is) és úgy van nevelve akkor ezt 2 hetente tulajdonképpen másfél nap alatt nem tudod belőle kinevelni, hiszen akármit is mondasz neki már másnap el is felejti! gyereket így nevelni nem lehet és mivel a gyerekek apjukhoz való ragaszkodását is kinevelték már belőle nem csodálkozom az egészen.

18-asnak csak annyit senki nem bólogatott arra hogy a lopás jó dolog, meg volt beszélve hogy ilyet nem csinálunk, de ha valamire szüksége volt azt eddig nálunk mindig megkapta. ezért nem értem a pénzlopást sem...

2017. dec. 21. 13:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!