Hogyan tudnám kamasz gyermekemet leszoktatni erről?
Ha nincs zsebpénz nem lesz miből
Ha meg pénzt lop mehet a fiatalkorúak börtönébe vagy nevelő intézedbe
Mind a kéthelyen kinevelik a lopást
Én mikor végeztem a sulival és dolgozni kezdtem akkor leraktam automatikusan. Addig azért ittuk, mert olyan társaságba való dolog volt. Mások kávét meg cigit toltak, mi energiaitalt és közben dumálgattunk szünetben.
Mit iszik amúgy azt tudod? Mert vannak marha gyengék is meg erősebbek.
Az utolsó mondatokról valamiért a rezsicsökkentés jutott eszembe :D
Viccet félretéve: Szerintem az energiaital nagyon könnyen le is tehető ha az illető akarja. Én nekem van, hogy minden nap veszek egyet, de van, hogy egy hónapig nem iszok. Általában úgy vagyok vele, hogyha elfelejtek elég vizet hozni magammal és szomjas vagyok akkor beugrok a boltba venni egyet. De ez olyan heti egyszer max kétszer fordul elő.
Nekem anno barátnőim kináltak energia itallal.
(Kb 17 voltam, mikor először kóstoltam)
Aztán egy darabig semmi.
Nyáron ittam jópárszor, de nem vittem túlzásba.
Mivel leéretségiztem elmentem dolgozni és mit ad isten éjszakai műszakban kellett dolgoznom. Napi 2 energia ital, plusz kávé. Hiába tudtam a káros hatásairól nem fogalkoztam vele.
Anyum nekem is mondta, hogy hagyjam abba, mert nagyon káros, de nem igazán érdekelt. Aztán egy idő után azt vettem észre, hogy minden egyes energy vagy kávé nagyon megdobogtatja a szívemet és hiába ittam reggel, még este is úgy vert a szívem, mintha lefekvés előtt maratont futottam volna. Elhatároztam, hogy na én ebből köszönöm, de nem kérek. Azóta nem is iszok.
Szóval azt tanácsolom, ha a józan észre nemigen hallgat, akkor hagyd, h rájöjjön ő maga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!