Anyám nagyon lazán neveli az öcsémet? 19/l
17 éves az öcsém. Amikor én 17 voltam anyám jóformán bulizni sem engedett el, max este 10-ig. Alkoholt sem fogyasztottam nagyon, mindig azt akarta hogy én legyek a legeslegjobb tanuló. Nagyon szigorú volt velem.
A 17 éves öcsémnek pedig nem szól semmit, amikor pénteken vagy szombaton hajnalban/reggel jön haza buliból, látni rajta hogy ivott elég rendesen, nem is a legjobb tanuló (hármas-négyesei vannak). Nekem muszáj volt egy erős gimibe mennem, neki meg megengedik hogy egy nagyon laza szakgimibe járjon ahol kb tanulni sem kell csak beül a füves haverjaival órára és elvannak.
Nem nagyképű vagy pofátlan a tesóm, mert segít anyunak is akármiben, csak kicsit zavar engem hogy engem nagyon szigorúan nevelt, a tesóm meg azt csinál amit akar.
Ha rólam megtudta volna ilyen korban hogy borátom van és még ha le is feküdtünk volna szerintem kinyírt volna.
Öcsém meg még haza is viszi a csajt, bevonulnak a szobájába, anyánk is tudja hogy lefekszenek, de csak annyit mondott neki hogy arra figyeljetek hogy ne legyen terhes ilyen korán
Szerintem is arról van szó hogy az első gyereknél a szülőnek még nincs tapasztalata ,próbál kialakítani egy nevelési formát,próbálja a gyereket tökéletesre csiszolni.
Aztán amikor jön a következő már észreveszi hogy esetlegesen mit rontott el az elsőnél ,rájön hogy mit kellett volna másképp csinálnia de ugye ami már megtörtént azon nem lehet változtatni így ezt a második gyereknél kompenzálja.
Az hogy az idősebb gyerekkel szigorúabbak ez a környezetemben sok helyen előfordul. Nálunk is ,én vagyok a fiatalabb és bizonyos dolgokban engedékenyebbek velem ,bár azt hozzátenném hogy a személyiségem is olyan hogy elég önfejű vagyok és szeretem úgy alakítani a dolgokat körülöttem hogy az nekem jó legyen.
Ettől nem hiszem hogy rosszabb ember lennék csak hogy vannak bizonyos dolgok amikhez sose tudtam alkalmazkodni és az én esetemben errőp már lemondtak hogy rámerőltessék mivel nem egy egetrengető probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!