Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért csinálja ezt az anyukám?

Miért csinálja ezt az anyukám?

Figyelt kérdés
Hát az van hogy 3 ezer ft kapok zsebpénznek anyukám egy hónapba 1 ezrest mindig elkéreget eddig mindig szivesen adtam meg ezután is szivesen fogom adni ( a pénz azért kell mert szegények vagyuk hónap végére már nincs pénz) és múltkor ideges voltam mert az iskolába adodtak problémák és mondtam neki hogy mért mindig tőlem kell kunyerálni vissza adta hónap elején a pénzt és kb 1 órája nem szól hozzám és mindenkivel szomoruan beszél mit csináljak már mindent megtettem mondtam neki hogy csak azért mondtam mert nem alakultak jól az iskolába a dologok de nem és már sirtam is mert levegőnek néz az anyukám mit csináljak?? 13 L
2010. máj. 27. 15:51
 1/9 anonim ***** válasza:

Add neki oda azt az ezres, de majd úgy is megfog békélni hidd el az én anyukám 32.000Ft-al tartozik nekem már évek óta írom fel magamnak ő is mindig csak 1 ezrest, de nem azért mert nincs pénze hanem csak valami apró kis dolgot akar venni és nem akarja felváltani a sajátját, és akkor mindig egy ezrest egy 500-ast

De megfog békélni úgy is én is mondtam már neki sokszor hogy na azért már elég lesz.

2010. máj. 27. 16:03
 2/9 anonim ***** válasza:
89%

Hát lehet hogy most nem erre a válaszra számítottál, de inkább örülj hogy kapsz zsebpénzt, annak ellenére hogy szegények vagytok.

Én mikor sulis voltam én nem kaptam zsebpénzt, én még havi 1000ft-nak is örültem volna.

Én a suliba eladtam az előző évek tankönyveit a könyvtárba pár száz forintért és még azt is meg feleztem a szüleimmel, mert olyan rossz helyzetben voltunk.

ezt az anyukám a mai napig emlegeti hogy mennyire jó érzés volt neki.

tudod jobb segíteni illetve adni mint kapni főleg ha a szüleidről van szó.

Biztos nagyon rosszul esett anyukádnak, hogy ilyet mondtál neki, tuti nem szándékosan kéri el a pénzt, de a kaját ki veszi? gondolom ő és ha nincs pénz akkor kaja sem lesz.

Gondold végig biztos neki is kellemetlen hogy vissza kéri a pénzt, de ha mástól nem tud kérni....

Majd ha önálló leszel és lesz családod meglátod milyen nehéz is megélni ebben a világban.

Sajnos...

2010. máj. 27. 16:05
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat és 2. teljesen igazad van és az a baj hogy mondom hogy szivesen adom meg minden mégsem érti meg mindig azt mondja tudod jól hogy vissza adom de majd nem kérek ezután és ez nekem nagyon rosszul esett mert ő az egyetlen személy a házba akinek elmondok mindent
2010. máj. 27. 16:12
 4/9 anonim ***** válasza:
Valószínűleg azért nem beszél veled, mert iszonyatosan szégyenli magát, hogy tőled kér pénzt a hónap végén. Én is nagyon rosszul érezném magam. De nincs más választása, csak ez. Nagyon rossz lehet neki. Mindent megtesz értetek (gondolom) és nem tudja megoldani a problémát (anyagiakat). Add vissza neki a pénzt -szerintem is- és kérj bocsánatot. Mond, hogy inkább legyen 2000,-Ft csak a zsebpénzed, ha ez segít az anyagiakon.
2010. máj. 27. 16:14
 5/9 anonim ***** válasza:
Anyukád valószínűleg azért szomorú, mert tudja, hogy nem tőled kellene elkérnie azt a kis pénzt is amit oda tud adni. Nem így kellett volna reagálnod valóban, de próbálj meg leülni vele és megbeszélni.
2010. máj. 27. 16:16
 6/9 anonim ***** válasza:
0%
A "szegény" családokban nem szoktak havi 3000ft-ot csak úgy havonta adni 13 éves lánynak.
2010. máj. 27. 16:22
 7/9 anonim ***** válasza:

Utolsó szülőtől függ: én pl. napi 500-at kapok iskolaidőszakban, pedig sokszor hóvégén éppen csak van - már ha - pénzünk. Mondtam, hogy csökkentsék akkor, de anyám fel volt erre háborodva, hogy minek nézem én őt, hogy a saját fián fog spórolni.

Kérdező: rád is haragszik kicsit biztos, de leginkább szégyenli, hogy tőled kér. Javaslom, hogy menj oda hozzá, kérj bocsánatot, ha mondja, hogy többet nem kér, akkor válaszold, hogy nem erről van szó. Ne engedd, hogy lerázzon, amíg nem tisztáztátok. Nem öt perces beszélgetés lesz és lehet, hogy először nem sikerül vele higgadtan beszélni, de ne add fel! Nálam ez eddig mindig bejött, pedig én is vágtam már a szüleim fejéhez egy két dolgot...

2010. máj. 27. 19:34
 8/9 anonim ***** válasza:
Legyél annyira "érett", hogy nem várod meg, amíg anyukád kér tőled vissza pénzt a hónap végén, hanem magadtól adod neki, vagy elmész bevásárolni, stb.
2010. máj. 28. 12:54
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. megoldodott minden igen mindent megtettem és bejött. Utolsó köszönöm sokat segitettél hetente megyek boldba és vásárlok a konyhára persze zsebpénzből. köszönöm mindenkinek
2010. máj. 29. 09:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!