Miért járnak akkor is sokan iskolába, ha betegek?
Osztálytársam napok óta beteg. Mostmár köhög is, egész órán. Ma szerda van, és a fél osztálynak ugyanaz a baja.
Mellette ülök, tegnap kezdett fájni nekem is a torkom, ma meg már én is csatlakoztam a náthásokhoz. Nem értem miért marad otthon. Máshol is ez van?
Nálunk szeptemberben legalább egy-két napra mindenki hiányzott. Én is, már az első hetet betegen kezdtem, aztán otthonmaradtam. Most pedig megint visszaestem, ez most “csak” nátha, de annyira dől a takony az orromból minden percben, a torkom is fájt meg nem kapok levegőt, hogy anyával úgy döntöttünk, hogy ne menjek.
De az a baj, hogy a mai rohanó világan nem lehetsz beteg, mert akkor minden “megáll”. Iskolában lemaradsz a dolgozatokról, lemaradsz a tanár magyarázatáról, lemaradsz valami eseményről stb. Felnőtteknek meg a munkahelyen alig van szabadságuk, nem akarják pazarolni.
Szerintem is otthon kéne maradni, mert végigfertőznek mindenkit. Legalább addig, amíg nem javul a helyzet.
Ja és ami szerintem még indok lehet, hogy inkább bemennek az az, hogy ez az igazolásos rendszer nagyon el van rontva.... Nálunk egy tanévben 10 napot igazolhat a szülő (valahol csak 3-at ha jól tudom). Na én már szeptemberben 3 nappal kezdtem. Most is csak azért fogunk lemenni az orvoshoz hogy legyen igazolásom, mert amúgy a náthával nem tudna mit kezdeni, de ha nem mennénk el, már rögtön 7 szülői igazolásom lenne októberben. Aztán az év folyamán bármi lehet még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!