Ki aza ki tud valamit ajánlani hogy milegyek?
Hát ezt elég nehéz megmondani, mert kapásbol kéne tudni hogy f/l vagy-e meg hogy mik is érdekelnek és mit takar a nem vagy jó tanuló!
Én amugy nem tudtam a cukrász és a pedagógus közül dönteni és a sorsra bíztam magam.Beadtam a jelentkezésemet ilyen és olyan suliba is és ameikbe felvettek.
Mit szeretsz?
1.Emberekkel foglakozni vagy a tárgyakkal?
2.Egyedül dolgozni, vagy inkább csapatban?
3.Irányítani, vagy végrehajtani?
4.Pörögni vagy elmélyülni?
Milyenek a képességeid?
a. precíz vagy szelekotty
b. jól számolsz?
c. jól rajzolsz?
d. jól tájékozódsz?
e. jól beszélsz, kifejezed magad?
ü. ügyes vagy, varrsz, szerelsz?
g. feltalálod magadat?
Mi érdekel? Valamelyik tantárgy, vagy van valami hobbid? Mit szoktál csinálni, mit szeretsz?
Milyen lehetőségeid vannak?
Hanyas vagy? Milyen iskolák vannak a környéken? Mennyire tudna a családod anyagilag áldozni a tanulásodra? Tudnak -e segíteni a tanulásban? A szüleid, nagyszüleid mik ? Van valami műhelyetek, vállakozásotok, kapcsolatotok ilyenekkel?
Mennyit akarsz tanulni? Mennyit akarsz keresni? Mennyit akarsz egy héten dolgozni? Egyenletesen vagy szakaszos hajrában? A lakóhelyeden maradnál, agy elköltöznél más városba később? Más országba? Más földrészre?
Mi a fontosabb? A munkád, a családod, magad, a hited?
Ezt a könyvet keresd meg (könyvtár, bolt, teszvesz)
Teszteld önmagad - Karrierkalauz
Jim Barrett, Geoff Williams
Ismerjük-e valódi képességeinket, rejtett lehetőségeinket és igényeinket? Tudunk-e ennek alapján megfelelően pályát választani vagy módosítani? Az önelemzés szórakoztató útján, játékos és élvezetes módon juthatunk meglepő felfedezésekre. A könyv mindazoknak hasznos, sőt nélkülözhetetlen, akik pályaválasztás előtt állnak, vagy munkahelyváltoztatásra kényszerülnek, és a legsikeresebb pályamódosításra vágynak. A könyv nemcsak abban segít, hogy megismerjük önmagunkat, hanem abban is, hogy bizonyos munkakörökbe a legmegfelelőbb embert válasszuk ki: kalauz és kulcs a sikerhez, vezetőknek pedig nélkülözhetetlen kézikönyv.
Kiadó: JÓSZÖVEG MŰHELY KIADÓ Oldalak: 200 ISBN: 9639134368 Fordító: BUDA JÚLIA Nyelv: MAGYAR
Oldd meg, ez eligazít!
Kérdezd meg az ofőt hol a Nevelési Tanácsadó, menj be, ott van pályaválasztási tanácsadás, felmérnek, segítenek.
Jó kérdés, csak ügyes legyél!
A lányom tetoválóművésznek készült 14 évesen, végül díszlettervező lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!