Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szerintetek is nagyon elkényez...

Szerintetek is nagyon elkényeztetettek a mai kamaszok többsége (tisztelet a kivételnek)?

Figyelt kérdés
2017. aug. 23. 20:37
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:
25%
37es, hogy vársz tiszteletet ha ti sem adjátok meg azt az idősebbeknek?
2017. szept. 7. 17:31
 42/45 anonim ***** válasza:
97%

Kommentár nélkül. :)

„Fiatalságunk [...] rosszul nevelt, fittyet hány a tekintélyre és semmiféle tiszteletet nem tanúsít az idősek iránt. Manapság fiaink [...] nem állnak fel, amikor a helyiségbe belép egy idős ember, feleselnek a szüleikkel és fecsegnek ahelyett, hogy dolgoznának. Egyszerűen kiállhatatlanok.”

„Nem táplálok többé semmiféle reményt országunk jövőjét illetően, ha holnap a mai fiatalság kerül hatalomra, mert ez a fiatalság kibírhatatlan, nem ismer mértéket, egyszerűen rettenetes.”

„A világ válságos helyzetbe került. A gyermekek nem hallgatnak többé a szüleikre. Nem lehet messze a világ vége.”

„A fiatalság velejéig romlott. A fiatalok elvetemültek és semmirekellők. Sohasem lesznek olyanok, mint a régi idők fiatalsága. A mai fiatalok nem lesznek képesek megőrizni kultúránkat.”

Mintha a legfrissebb újságcikket olvasnánk. Azonban az első idézet Szókratésztől való (Kr.e. 470-399), a második Hésziodosztól (Kr.e. VII. sz. első fele), a harmadik egy egyiptomi szerzetestől (2000 éve), az utolsó pedig több mint 3000 éves, Babilon romjai között találták egy égetett agyagtáblán.

2017. szept. 12. 12:26
 43/45 érdekel0 ***** válasza:

Az én gyerekeim is mindent megkapnak,ami olyan azt 1. szóra,ami kevésbé fontos,azt is viszonylag hamar.

Tehát ha így nézzük el vannak kényeztetve,de a "kamaszom" egy remek kis emberke,nem valami önző d@g.

Mindemellett rengeteg pozitívumot tudnék felsorolni,ami az ő korában már jellemző a kamaszokra,régebben meg nem volt az.

Bár tudom ne tegyem,ez most a szapulásról szól.

2017. okt. 31. 06:47
 44/45 anonim ***** válasza:

Én 16 éves vagyok (lány), egy elit gimibe járok, ahol a társaság elég nagy része el van kényeztetve (Buda, gazdag környék). Igen, amelyik családban pénz van, ott általában megkapja a gyerek a legújabb telefont, fesztiválbérletet, drága cipőket és ruhákat. Ez így van, mindig is így volt, és szerintem álszent, aki azt mondja, ő nem ugyanazt tenné ebben a helyzetben. Ha valakit szeretünk, próbálunk neki mindent megadni, hiába felesleges vagy túlzás. És ezt úgy mondom, hogy nem tartozom azok közé, akiket elkényeztetnek, sőt, jóformán soha nem kérek a szüleimtől semmit. És még csak nem is irigykedem azokra, akiknek öt párral több cipőjük van, próbálok tanulni, hogy később majd megadhassam a gyerekeimnek.

Szerintem onantól baj, amikor a szeretetet próbálják helyettesíteni pénzzel. Persze, ilyen is van, viszont messze nem olyan sok, mint amennyire gondolják az emberek. Ez is fel van fújva, mint ahogy minden.

Egyébként a tiszteletlenség nem függ össze az elkényeztetettséggel. Csak próbálják ráfogni családokra, ahol a szülők leszarják a gyereket, ellenben pénz az van. Sok olyan barátom van, akik gazdag szülőkkel lettek nagyon jó és értékes emberek, mert el lett nekik magyarázva kiskorukban, hogy a pénz nem jogosítja fel őket semmire. Nevelés kérdése az egész.

2017. okt. 31. 23:53
 45/45 anonim ***** válasza:

21 éves lány vagyok. Saját tapasztalatból mondom, hogy ez így igaz. Hogy személyes példával éljek. Gimnázium után 2 éves okj-ra jelentkeztem. Tanítás után sokszor volt olyan, hogy elmentem a boltba hozzávalókat venni az ebédemhez, majd itthon megfőztem magamnak. Mikor ezt megtudták a csoporttársaim kinevettek és gúnyolódtak.

Én nem értettem, hogy mi ezen a furcsa. Számomra természetes volt, hogy ennyi idősen megfőztem magamnak, nem pedig megvártam, míg anya késő este hazaér, és fáradtan elkezd főzni.

Utána kiderült, hogy az osztály legtöbb része a legegyszerűbbeket (rántotta, túrós tészta) sem tudja elkészíteni, nemhogy még egy finom húslevest vagy pörköltet.

Úgyhogy igen. Mondhatják sokan, hogy biztos régen is ugyan ez volt, csak a felnőttek akarnak felvágni, de én nem hiszem. Ahogy anyukám mesélte, náluk természetes volt, hogy ennyi idősen már főztek és takarítottak, nem csak szórakoztak. Ez számomra is természetes.

A mai fiatalok tényleg el vannak kényeztetve. Személy szerint én sajnálom azt a szülőt, akinek a saját gyermeke sem képes besegíteni otthon, hogy ezzel is egy kis terhet levegyen a vállukról.

2018. okt. 30. 16:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!