Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ez jót tesz a tanulásának,...

Ez jót tesz a tanulásának, vagy inkább beszéljek vele?

Figyelt kérdés

14 éves lányom folyton azon gondolkozik mi legyen majd.De ez kb. minden nap megvaltozik neki. Szerintem jobb lenne ha most az iskolára figyelne hogy utána sok lehetősége legyen.

Ti mit mondanátok neki?

Hogyan nyugtassam meg hogy tanuljon és majd választ ha már közel a pályaválasztás?

2017. aug. 9. 21:07
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Ez teljesen rendben van. Sokkal jobb, ha már most, 14 évesen elkezd ezen gondolkozni, mintha a felvételi előtt állna teljesen tanácstalanul... Én például úgy voltam vele, hogy még bőven van időm, majd eldöntöm stb., aztán végül nem így lett és bejelöltem pár értelmesnek tűnő szakot, fel is vettek, de rájöttem, hogy igazából nem érdekel... Így utólag már sokkal nehezebb változtatni. Valamint abszolút egyetértek veled, hogy az a lényeg, hogy érdekelje, foglalkozzon vele mert ezen múlik a legtöbb. A mai világban szerintem már nincs olyan, hogy valaki elvégez egy szakot és utána 40 évig abból a tudásból él mert az nem elég. Folyamatosan fejleszteni kell magunkat, újabb és újabb dolgokat megtanulni és elsajátítani mert egyszerűen az egész világ folyamatosan változik, fejlődik és ezzel lépést kell tartani... ehhez pedig az is szükséges, hogy az embert valóban érdekelje a szakterülete. Szerintem ez a dietetikában is hasonló lehet, mindig kísérletezni kell, új kutatásaok stb. Ha a lányodat valóban érdekli ez a terület, akkor hagyni kell, hogy "magáévá tegye". Nem számít, hogy mások mit mondanak vagy mi a véleményük. Persze, a megélhetés sem egy utolsó szempont, de szerintem ez nagyrészben a befektetett időn, akaraton, szorgalmon, tudáson múlik.

Szóval szerintem ez egy jó dolog, hogy már most vannak ilyen elképzelései. 10. osztály végén/11. osztály elején úgyis kell már fakultációt választani, ilyenkor jó, ha az ember már tudja, hogy mi érdekli, vannak céljai. Meg kell nézni a felvételi követelményeket is és akkor azokra a tantárgyakra célszerű rágyúrni.

2017. aug. 11. 11:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!