Anyukák, ti hogyan reagálnátok erre a tervre?
Szeretnék kiköltözni az apukámhoz Németországba, ès nem tudom, hogyan mondjam ezt el az anyukámnak.
A szüleim már elèg kicsi koromban elváltak ès èn az anyukámmal ès a fèrjèvel èlek Vajdasàgban. Az apukàm màr több mint 8 ève külföldön èl, neki is van felesège, de nagyon jò a kapcsolatom velük ès màr nem egyszer felajánlották, hogy ha szeretnèk velük lakni akkor annak semmi akadàlya, szivesen làtnànak ès ott talàn kitudnèk magamnak egy jobb èletet alakìtani. Ezèrt is szeretnèk velük lakni, de közben nem tudom, hogy mondhatnàm ezt meg az anyukàmnak? Nem akarom megbántani, vagy azt, hogy ùgy èrezze aput vàlasztom helyette stb. Èn csak látom, hogy milyen nehèz itt Vajdasàgban az èlet, hogy egyre több ember hagyja el az orszàgot ès ha most ennyi idősen kimennèk talàn több lehetősègem lenne a kèsőbbiekben.
Apu felesègènek a fia is tavaly nyàron ment ki hozzàjuk, először nyelvet tanult, ìgy veszìtett egy èvet de szeptembertől nèmet gyerekekkel megy majd ès ùgyanùgy bìr szakmàt vàlasztani stb. Szerintetek rossz ötlet?
Menj ki egy évre nyelvet tanulni. Otthon vetesd magad magántanulói státuszba, és kérd meg a tanulnivalót az osztálytársaidtól. A szünetekre gyere haza, és tárgyanként tedd le az osztályozó vizsgákat. Így évet se vesztesz, és tapasztalatot is szerzel a kinti életről, meg a nyelvvel is haladsz.
Ez nem végleges döntés, de még ha vissza jössz is érettségiig, sokat nyerhetsz vele.
Èn is 16 èvesen jöttem ki Nemetorszàgba! Most 18 vagyok, először nyelvsuliztam, aztàn folytattam a sulit. Egy kicsit màs az iskolarendszerük mint nálunk. Èn most kezdtem szakmàt tanulni, ha kèrdèsed van ìrj!
Èn nem bàntam meg, hogy kijöttem! De az eleje nehèz volt! Csak akkor gyere ki, ha az apukàdèk tàmogatnak, mert eleinte szüksèged lesz ràjuk! Főleg ha nincsenek kint baràtaid stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!