Szülők! Legfőképpen Anyukák! Ti hogy reagálnátok?
20 éves lány vagyok, 16 éves koromban vesztettem el a szüzességem, azóta több barátom is volt, Anya az összesről tudott. De szemtől szembe nem álltam elé és mondtam neki, hogy már le is feküdtem velük. Pár napja találkoztam egy sráccal és elejtett egy olyasmi mondatot, hogy " de nem vele kéne elveszteni ", és bennem akkor tudatosult, hogy ő még mindig azt hiszi, hogy szűz vagyok... És rettenetesen érzem magam, de nem merem elmondani azért, mert 4 évig "titkoltam" és nem tudom, hogy mit reagálna vagy hogy kéne belekezdenem.
Igazából a kapcsolatunk 1 éve lett nagyon szuper Anyával, és nagyon szeretném ha tudná, mert megérdemli. Csak félek, hogy csalódni fog bennem. Főleg a "titkolózás" miatt...
Nem tudom mit csináljak. :( Légyszi kíméljenek a bunkó válaszadók.
Szerintem csak reménykedik, hátha...
Az én anyukám később tudta meg, hogy nem az a srác volt az első, akire ők (logikusan) gondoltak. Nem csinált belőle ügyet, de apukámnak már nem meséltem erről, mert nem biztos, hogy ő ilyen jól reagálta volna le még később sem.
A te anyukádat nem ismerem. Neked kell ráérezned, mit érdemes elmondani neki és mit nem.
17 éves koromban vesztettem el a szüzességemet. Anyumnak nem szóltam róla rögtön utána, később meg úgy viselkedett, hogy azt hittem tudja. Nem tudta. Körülbelül fél évvel később elejtett egy mondatot arra vonatkozóan, hogy örülne, ha majd elmondanám neki hogy "megtörtént, aminek nem feltétlenül kellene".
Akkor és ott nagyon ciki volt, rettenetesen féltem, de helyből elmondtam.
Semmi komoly nem történt, feltette a gondolom szoksásos kérdéseket: védekeztünk-e? Védekezünk-e? Van-e kérdésem? Akarok-e beszélni róla? Megbeszéltük a fogamzásgátló kérdését is.
Ülj le vele sütizni/kávézni/mittomén, de mond el neki. Lehet, hogy amúgy is sejti, de lehet hisz még az ő kis angyalkájának ártatlanságában. Szerintem, ha elmondod, hogy te nem akartál titkolózni, csak úgy gondoltad, hogy tudja; nem lehet nagy gond. Nem fogtok erről mindennap beszélni, de én pl majd ugyanúgy aggódni fogok azon ahogy anyám tette, hogy a lányom vajon normális kapcsolatban, normálisan ismerkedett-e meg a dologgal.
Hozzátenném, azóta a szexuális életem 2-szer merült fel, mint téma. Amikor egy következő barátom mellett újra fogamzásgátlásba kezdtem és amikor elmondtam, hogy exem erőszakoskodott velem. Se előtte, se utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!