Mit mondjak a szüleimnek, hogy megengedjék az egy hetes nyaralást a Baltonon? 17/L
A korod még fiatal, de az egész nem ettől függ. A szüleid ismernek téged, a társaságot, akikkel mész, ezt kell mérlegelniük. Ha megbízhatóak, akkor persze, menjetek, de én úgy gondolom, hogy legalább 1 idősebb azért legyen veletek!
Ha én lennék ennyi idős ismét, akkor én is vágynék rá, anno ez eszembe sem jutott. Szerintem óriási élmény lehet, este bulik, nappal strand. Én már csak álmodom ilyenről...
Ez fura...bár a háttérben azt setem, hogy szüleid nem szeretnék, hogy együtt aludj a barátoddal. Persze ha már beszéltetek erről, és voltatok is már együtt, akkor előző mondatomat tekintsd tárgytalannak, ez esetben szimplén csak nem akarják beismerni, hogy a lányuk bizony már egyre inkább önálló. Ha ismerik a barátodat és megbíznak benne, érvelj ezzel:
-Miért nem engedtek el?
-Mert még túl fiatal vagy hozzá.
-Úgy gondoljátok, nem tudok majd vigyázni magamra?
-Igen, pontosan.
-Pedig higgyétek el, nem lesz semmi baj. Ott lesz mellettem <barátod neve>, eddig is mindig vigyázott rám, mindig épségben hazahozott, most sem lesz ez másképp. Ami ott megtörténhet, akármi bajra gondolok, az akár itthon, egyszerűen az utcán sétálva is megtörténhet velem. De nem fog, nyugodjatok meg, vigyázni fogunk egymásra, ahogy eddig is tettük. Egy csomó idősebb emberrel leszünk együtt, mind megbízhatóak. Köszönöm, hogy ennyire aggódtok értem, tényleg jól esik, de kérlek szépen értsétek meg, hogy nekem ez fontos lenne. Direkt erre gyűjtök már X ideje, a többieket sem szeretném cserben hagyni, hiszen ha én nem megyek, akkor nekik drágább lesz a szállás, ők pedig számítottak rám.
Ilyesmire gondolok, persze nem szó szerint, hanem igazítsd hozzá a ezeket a dolgokat a saját stílusodhoz, a helyzethez és a szüleidhez. Monduk az utolsó mondattal vigyázz, az már a zsarolás burkolt formája:D Azt csak a legvégső esetben használd, mert ugye a szülők nem nagyon szeretik, ha kész tények elé állítják őket:D
Remélem tudtam segíteni! Csak ügyesen és higgadtan! Érvelj, ne követelőzz! Lássák, hogy Te is sokat gondolkodtál a dolgon, és vegyék észre, hogy más megvilágítása is lehet adott dolognak!
Mivan veled cica?
Én 16évesen már haverokkal mentem nyaralni meg sátrazni stb....
Megkérdeztem anyut. "Elengedsz ide meg oda 1hétre?" Válasz. "Nem" Össszepakoltam, majd bejelentettem h 1hét múlva jövök.
Szia!
10:14 igazad van...
Am lehet h féltenek vagy vmi ilyesmi... Vhogy próbáld meg kitapogatni h mért nem engednek el,és vhogy próbáld meg bizonyítani hogy érett vagy. Am meg lehet őket győzni! Én mindig haverjaimmal meg moziba 11/12 évesen...
B
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!