Anyukák! Megengednétek az alábbiakat a 13 éves lányotoknak?
Hogy:
-szőrtelenítse a lábát,hónalját,bikinivonalát(és lent a többit rövidre vágja)
-melltartót hordjon
Ezeken kívül mit engednétek meg nekik?
- ne ő tegye, elvinném gyantáztatni, a borotva nem jó (én ráadásul mindig megvágom magam, mikor fényévente azt veszek a kezembe)
- melltartó, ha igányli, persze
Ezek mellett:
- valami lightos körömlakk nyárra
- hajszínező, nyárra (nekem volt rózsaszín, apa nem szólt érte, csak kuncogott)
dezodor - golyós, a fújós az nem okés
Többre úgysincs szüksége, gondolok itt,pl. alapozóra.
Persze, megengedném, hiszen sajnos ez ma már alap elvárás az emberek között. Sajnos tabu dolog lett lányok között a szőrösség. Aki nem szőrtelenít, azt megszégyenítik az osztálytársai, gusztustalannak, igénytelennek csúfolják, és semmiképpen sem szeretném ennek kitenni a gyermekem. Melltartóval is hasonló a helyzet.
Ugyanakkor én azért elmondanám neki, hogy amellett, hogy szőrtelenít, tanulja meg elfogadni a saját testét akár szőrösen is, hiszen úgy született meg, és nincsen ezzel semmi baj, és ha nem szőrtelenítene, akkor sem lenne semmivel sem kevesebb, vagy csúnyább az osztálytársainál. Tanulja meg, hogy a szépség nem attól függ, hogy mennyire sima a lábunk, és ne próbálja meg minden áron minden idejét és pénzét a jövőben mindenféle szépészeti beavatkozásokba ölni, mert teljesen fölösleges.
18-19 éves voltam amikor az akkori barátom huga 13 volt. Velem beszélte meg ezeket a dolgokat, én elmondtam az édesannyának, felajánlottam, hogy elmegyek vele. Aztán legközelebb már egyutt mentek, szépen megbeszélve mindent. Szerettem azt a családot, mert a gyerekek megbeszélhettek mindent az annyukkal. Nekem is anyám helyett anyám volt. :)
Kérdésedre válaszolva, ezek már alapok egy 13 évesnek. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!