Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 12 évesnek megengednétek,...

12 évesnek megengednétek, hogy megnézze a kör című horrorfilmet?

Figyelt kérdés
2017. máj. 16. 20:54
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
33%
20 évesen néztem meg, azóta is rettegek ha rágondolok.
2017. máj. 17. 14:23
 22/37 anonim ***** válasza:
0%

Bár én nem a szülő vagyok, hanem a gyerek, természetesen meg fogom neki engedni, mert én is sok horrort láttam már 12 évesen, szerintem nincs vele baj^^

15/l

2017. máj. 17. 17:22
 23/37 anonim ***** válasza:
47%

Semmiképp. Én 14 évesen láttam, és még így is megviselt, de nagyon érdekelt már. Éjszaka ha kimegyek wc-re, még félek a tv-től, nagyon betett az a film.

12 évesen láttam olyan horrort, amiben láncfűrésszel vagdalták az embereket, hát az nem viselt meg ennyire.

Kör-t nem, mást lehet.

2017. máj. 17. 21:59
 24/37 anonim ***** válasza:
100%

Van aki bírja az ilyen jellegű filmeket 12 évesen és van aki nem. Nekem vannak olyan barátnőim, akik 14 évesen nagyban néztek horrorfilmeket, egyikőjük a kört egyedül nézte este és kicsit se hatotta meg a dolog. Vagy aki oviban predatort rajzolgatott halál nyugodtan, mert senki se figyelt arra a családban hogy ne legyen ott, amikor ilyen filmet néznek. Engem például a véres, undorító, jumpscare-es dolgok egyáltalán nem zavarnak, ahogy sok más film se, ami a horror/thriller kategóriába esik, de a kör féle pszichológiai terrort alkalmazó filmeket nem bírom. Se most, se 16 évesen, amikor először láttam ilyet (éppen a kör volt az). Hetekig nem tudtam aludni rendesen. Nem azért, mert képtelen vagyok elkülöníteni a valóságot a filmtől, tisztában vagyok vele, hogy nem fog álmomban elvinni egy csapzott kiscsaj vagy bármi más, mégis olyan hatással volt rám a film, hogy folyamatosan a jelenetei játszódtak a fejemben és nem hagytak nyugodni. Szóval én beszélgetnék a 12 éves érintettel, elmondanám neki a tapasztalataimat és megpróbálnám meggyőzni, hogy várjon még pár évet és ha lehet inkább fokozatosan haladjon (mint ahogy már említették előttem). Tiltással úgyse tudnám megakadályozni, hogy megnézze, sőt ha sztereotip tini mentalitású, akkor még inkább meg akarja majd nézni és talál is rá módot, ebben biztos vagyok.

Az meg csak zárójeles megjegyzés annak, aki írta hogy a horrorfilmek létezésével van gond: Van jó pár olyan horrorfilm, ami sokkal több annál, hogy tömegesen haláloznak el benne az emberek, olyan is van, amiben nem halnak meg sokan vagy egyáltalán nem azon van a hangsúly. Olyan filmek, amik példaértékűek, mint film és mint művészeti alkotás. Például a ragyogás vagy a bárányok hallgatnak, hogy ismert példákat hozzak fel. A későbbi fűrész filmeket például semmiképp se sorolnám ide, de ettől még elfogadható, hogy vannak akik élvezik.

2017. máj. 18. 09:28
 25/37 anonim válasza:
0%

Azért IS van ez a rengeteg erőszak mostanság mert a Mekk mester helyett a Fűrészt meg ilyen bohócságokat néznek a gyerekek ,aztán meg csodálkoztok ha tömegmészárlást csinál

az iskolában.

Akkor ti is felvagytok háborodva mi??? Hát ez egy vicc... a harci verekedős gyilkolós

videó játékokkal együtt.

2017. máj. 19. 16:15
 26/37 anonim válasza:
Unokatesóim is nézték gyerekkorukban és amikor nézték én bementem a szobájukba és láttam egy részletet, azóta is emlékszem rá pedig nagyon kicsi voltam. Szóval NEM!
2017. máj. 20. 06:53
 27/37 anonim ***** válasza:

Bakker én már 8 évesen a Fűrészt néztem :D

Ennyi befásult embert egy helyen nem láttam...

2017. máj. 20. 08:23
 28/37 anonim válasza:
Javaslom, hohy vesd alá egy tesztnek olvastass el velle egy lovecrafti novellàt(Àrnyék az időn túlròl, "kozmikus" horror, amiben semmi vér meg hirtelen ijesztegetés csak az emberi tehetetlensèg és egyedüllét úgy, hogy mindenki ottvan, de senki sem segíthet....mai szemmel már nem ijesztő, de a Kör is ugyanerre a tehetetlenségre apellál. A movella kb 1 óra alatt olvasható.). Ha ezután 1-2 nap múlva sem làtod rajta, hogy dizorientált, mert fél, akkor talán a körtől sem fog.
2017. máj. 20. 09:14
 29/37 anonim válasza:
36%
Pszicho horrort nem kellene. Gyilkolós, meg ehhez hasonlóakat nézhet, mert tudja, hogy film. Viszont az ilyen féle horrorok ennyi idősen, elég maradandó "élményeket" tudnak nyújtani, az elkövetkező évekre.
2017. máj. 20. 09:30
 30/37 anonim ***** válasza:
Nem lesz tőle semmi baja.
2017. máj. 20. 10:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!