Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Normális dolog az hogy az...

Normális dolog az hogy az anyám szorongásos problémák miatt be akar gyógyszerezni?

Figyelt kérdés
A helyzet az, hogy pszichiáterhez járok 1 éve, aki elég hamar, mindenféle különösebb diagnózis nélkül írt fel valami antidepresszáns szerű gyógyszert (Citapram). Szorongásos problémákra, sokat stresszelek, szorongok főleg emberek között, de emberek nélkül is hajlamos vagyok túlaggódni dolgokat. A gyógyszerrel kapcsolatban viszont elég durva dolgokat olvastam, így nem bírtam még rávenni magam hogy elkezdjem enni. Az anyám hozzáállása viszont ez: szedjem be a gyógyszert különben sose leszek normális ember, sose lesz életem. Ha ez így megy tovább egy nap a mentő fog elvinni mert rosszul leszek. És rendszeresen, szinte napiszinten nyaggat vele hogy szedjem már be végre. Néha meg elmondja a szokásos meséjét hogy ő milyen csodás dolgokat hallott erről a szerről, valaki elkezdte szedni aztán pár hét alatt minden problémája elmúlt. A gyógyszer rossz oldalát, a mellékhatásokat meg érdekes módon nem említi soha. Nagyon durván rá van pörögve erre a gyógyszerre hogy kezdjem el szedni. Én viszont nem bízok a gyógyszerben, és igazából a pszichiáteremben se. Lehet nincs jogom ítélkezni, de diagnosztizálni se akar semmiféle betegséget nálam, akkor meg mégis mire ír fel gyógyszert. Csak úgy hogy ez majd biztos jó lesz aztán meg kitudja pontosan miféle mentális gondom van. Párszor mondtam már az anyámnak hogy szakembert szeretnék váltani, de azt meg ellenzi, nem akarja hogy máshoz menjek. Azért baj ez, mert ő fizeti nekem a szakembert amúgy elmennék magamtól nem törődve a véleményével.
2017. máj. 9. 08:41
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Szorongásos-depressziós epizódom volt nekem is kamaszként, fél év szenvedés után gyógyszert és pszichoterápiát kaptam egy évig. Ennek több mint tíz éve, köszönöm, jól vagyok, nagyon jól funkcionálok az életben.

Ha nincs pszichoterápia, a gyógyszert pedig nem fogadod el, akkor válts orvost, keress pszichológust, de önmagától a probléma ritkán oldódik meg, főleg ha hajlamos vagy szorongásra. Akibe ilyen mélyen belerögződik az évek során, azokat nagyon nehéz kirángatni a gödörből. Ezért az ilyen "oldd meg magad" meg "küzdj meg te vele" tanácsokat hagyjuk, mert csak egy újabb szerencsétlen, pszichiátriáról ki-be járkáló embert gyártunk, akinek fogalma nincs arról, hogyan kéne (kellett volna) megküzdenie saját magával.

Egy jó gyermekpszichiátriai/pszichológiai kezelés megelőzheti az egész betegségkarriert. Ehhez jó szakember kell, amire biztatnálak, hogy keress.

2017. máj. 9. 10:19
 12/17 anonim ***** válasza:
34%
Én eleve nem értem. Az a megoldása a problémának, ha beveszünk rá egy gyógyszert? Azt mnem akarjuk tudni, mi okozza? Mondjuk én még a gyerekeim köhögéséhez sem úgy állok hozzá, hogy elnyomjuk és csókpuszi. Ha mondjuk laktózérékenység okozza a köhögést (ami egy tünet), akkor nem a köhögéscsillapítás a megoldás.... Nem értek hozzá, csak nem tűnik logikusnak.
2017. máj. 9. 10:39
 13/17 anonim ***** válasza:
OFF: 12-es, te a tejérzékenységre gondolsz. Laktózérzékenyeknek a hasuk fáj, esetleg fosnak.
2017. máj. 9. 10:45
 14/17 anonim ***** válasza:
Hú, 13-as, köszi! :-)
2017. máj. 9. 11:33
 15/17 anonim ***** válasza:
60%

Olvasd el egy recept nélküli fejfájáscsillapító mellékhatásait, épp csak bele nem lehet halni, ha valaki bevesz egy szemet. Azért írtank rá MINDENT, hogy ne legyen perelhető a gyógyszergyár, nem azért, mert be fognak következni.

Szedd be szépen a gyógyszert, az orvosodnak és anyukádnak igaza van.

2017. máj. 9. 12:06
 16/17 anonim ***** válasza:
48%
Azért a gyógyszergyárakról is elárul valamit, hogy inkább mindent beleírnak, mintsem hogy vállalják a felelősseget akár egyetlen egy esetben is a saját termékükért.
2017. máj. 9. 22:10
 17/17 anonim ***** válasza:
szerintem ne szedd be azt a szemetet, nekem is írt egy hasonló "szakember" ilyeneket... kegyetlen rosszul voltam tőle (tudom, hogy ez a mellékhatása, ameddig nem szokja meg a szervezetem) annyira kitágultak a pupilláim, hogy nem bírtam fényre menni, mert bántotta a szememet a nap. alig bírtam ébren maradni, még rosszabbul voltam, mint előtte, egésznap feküdtem tőle, rosszabb kedvemben voltam, mint amúgy. Ráadásul nekem ezeket figyelem zavarra írta fel...Meglehet nézni, hogy akik szedik ezeket hogy néznek ki... egy középiskolás osztálytársammal szedették, másfél év alatt hízott 30 kilót, és olyan mint egy zombi
2017. máj. 22. 12:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!