Szülők! Mit szólnátok, ha amikor fel akarnátok pofozni a szemtelen kamaszgyereketeket, nem hagyná ezt, hanem elkapná a levegőben a kezeteket?
Egyrészt reflex.
Másrészt elég szánalmas ha valaki fel akarja pofozni a kamasz gyerekét. Egyrészt mert semmit sem használ. Egy óvodással/kisiskolással még működhet (bár nem egy jó megoldás) , de egy kamasz gyerekben csak azt fogja kiváltani hogy a szülő nem képes problémákat és konfliktusokat kezelni ezért szánalmasnak tartja ,másrészt megalázónak és gyűlöletet szít.
Plusz nem kamaszkorban kéne elkezdeni a nevelést. ő sem hülye , miért hagyná hogy valaki felpofozza.
Hülye az aki pofozkodni akar.
Röhögnék, és közölném, hogy vegye úgy, hogy pofon vágtam.
Nem vagyok verekedős fajta, de nem is nyelem le a hülyeségeket, szóval így lett volna, ha lett volna.
Én a gyerek szemszögéből tudok írni, mert nálunk is volt olyan, hogy szemtelen voltál, durr egy pofon. Kérdés, kinek mi a szemtelen, náluk már az is az volt, ha megmondtam jogosan, hogy "bocsi, apa, de hülyeséget beszélsz". De amúgy is, alapvetően nem vagyok egy olyan ember, aki azt mondja, jaj, soha egy pofon, de ha egy szülő pofont ad, akkor tényleg olyan horderejű dolognál adja... nem az, hogy kicsit visszabeszélt a tini meg ilyenek. Hát persze, hogy nem hagytam, hogy verjenek, amikor megvolt hozzá az erőm. Sőt volt, hogy vissza is ütöttem, amikor jogtalanul próbáltak pofozni, mert az igazságtalanságot a véremtől sem kell sztem tolerálni.
Ilyen esetben amúgy elgondolkoznék rajta, hogy jogosan adtam-e a pofont plusz betudnám annak, hogy van benne egy egészséges túlélési ösztön és reflex.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!