Szülők, ha a gyereketek egy otthoni balhé során azt mondaná rátok hogy agresszív állatok vagytok, arra mit reagálnátok?
Anyám üvöltözne, vagdalózna és megpofozna.
Néha a gyereknek is igaza van.
Mondjuk ha lenne gyerekem és ezt mondaná rám balószínűleg szintén igaza lenne.
Remélem, a hozzászólók közül senkinek sincs gyereke, és mindegyik meddő :)
Tényleg, 100%-ig a jószándék vezérli ezt a kívánságomat, nem az, hogy nekik rossz legyen.
#14 lennék én szívesen de ugye fogy a magyar és szép magyar gyerekek szülése az életem értelme szóval nekem ilyenhez 40 éves koromig nincs jogom.
Amúgy tudom hogy nem lennék jó szülő.
Ha én tényleg agresszív állat lennék, tényleg agresszív állatként bánnék el a gyerekkel, az igazmondásáért is bosszúból.
De nem az vagyok.
Ezért a gyerekeimnek soha ilyen jelző az eszükbe sem juthatott...
Sőt. Amikor pszichológiai, gyereknevelési műsort hallhattunk, mosolyogva megállapították, hogy én "meleg, megengedő" típus vagyok. ILYEN jelzőket hallottak a műsorban, és nekem ezt választották.
A gyerekek általában igazat mondanak. Ha mégsem, akkor valami baj van - a szüleikkel, a nevelésükkel, és szegények nagyon szeretnének javítani rajta, - de ugyan honnan tudhatnák, mit is tegyenek. A gyerekek, a fiatalok nevelése MINDIG az idősebbek feladata, a szülők kötelessége! Ha ők sem tudják, mit tegyenek, hogy jól betöltsék feladatukat, akkor érdemes szakemberhez fordulniuk tanácsért.
Szóval: ha a gyerek ilyen jelzőt vág a szülei fejéhez, akkor az a szülő nagyon mélyen gondolkodjon el ezen! Szeretettel kell megcáfolnia a kemény kritikát, - csak szeretettel nyugtathatja meg a gyermekét, hogy ebben nincs igaza.
Én kiabáltam hasonlót düh-levezetésképp az egyébként végtelen türelmű apámnak, hát azt hittem, akkor kapok érte egyet.
Végül persze nem ütött meg, de az a csalódottság, amivel utána beszélt... hát a pofon jobban esett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!