Miért érzi magát sok tizenéves nagyfiúnak vagy nagylánynak, ha trágárul beszél és cigizik?
Mert ilyen a tizenéves fiúk és lányok egy része, a másik része meg nem ilyen, vagy legalábbis nem ennyire:)
Igen, ezt látják, tanulják a környezetüktől, így vezetik le a stresszt. Ezzel nincs is semmi baj. Majd csak akkor okozHAT egy kis problémát, ha a serdülőkor véget ér, elkezdődik a nagy betűs élet és a fiatal antiszociálissá kezd válni. Viselkedészavarai miatt gyógyszereket kell szednie és nem lesz szép élete.
36/f családapa
Ezt én sem értem, pedig ebbe a korosztályba tartozom, de sokszor elképedek, hogy mennyi hülye van és hogy ezek lennének velem egyidősek?! Szerintem nem ettől lesz valaki felnőtt, hanem pont attól, ha normálisan viselkedik.
Utálom a cigit, a szagától rosszul vagyok, nem mérgezném magam már ilyen korán ezzel.
Csúnya szavakat akkor szoktam mondani néha ha mérges vagyok, de szüleim előtt sosem (pedig ők is szoktak káromkodni)csak valahogy előttük szégyellem.
Mert a komoly felnőttek (köztük sok művelt, értelmes ember) is ezt csinálják, illetve ezt látják/hallják a nekik készült filmekben, műsorokban, és a kortársaiktól.
A trágár beszéd akkor gond, ha nem csak haverok között használja, és más szituációkban nem tudja csúnya szavak nélkül kifejezni a gondolatait.
A cigi az sokkal rosszabb a függőség miatt, de arról is le lehet szokni. Tinédzserkorban sokan intenzíven rombolják az egészségüket más módokon is, sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!