Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogyan kell motivált, ambicióz...

Hogyan kell motivált, ambiciózus gyereket nevelni?

Figyelt kérdés
2017. febr. 23. 20:03
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
85%

A gyerejek alapvetően egy beprogramozott kivancsisággal szuletnek, nyitottak a világra. Ezt kell ébrentartani

Elsődleges feltétele az ingergazdag es mozgàsra is motivalo környezet.

Kb vinni mindenhova hogy minel többmindent kiprobalhasson es minel tobbmindennel talalkozzon.

A rendszeres tevekenysegek jobban rogzulnek, fejlesztenek.

Igazàbol a nyitottságukat kell ébren tartani es akkor nyitott motivalt felnottek lesznek.

2017. febr. 23. 20:42
 2/11 anonim ***** válasza:
80%

*szoval a motivàltság jellemvonás.függ az önbizalomtol is és attol hogy mennyire kitarto valaki ill mennyire akar valamit.a cél sulya önmagában kevés.

Sok terület komplexumára épul a motiváltság.

2017. febr. 23. 20:47
 3/11 anonim ***** válasza:
85%

*ahhoz hogy a gyermeknek legyen elég önbizalma kitartása es akaratereje, abban segithet a szülő rengeteget már kisgyermekkortol.igy lesz valaki motivált ötletdus es tettrekész.

Merem állitani, hogy az akaratgyengéknél már a szülők megtörték a gyermek akaratát annak idején..szoval az önállosodás segitese is rengeteget jelent.

2017. febr. 23. 21:08
 4/11 anonim ***** válasza:
87%

Ne azt mondd neki, hogy ügyes, okos, hanem azt, hogy szorgalmas, kitartó. Ezzel azt az erőfeszítést támogatod, amit a céljai elérésébe fektet.

Ha készít valamit, amire büszke lehet, akkor részletesen dicsérd, pl. ha tornyot épít, akkor ne azt mondd, "de jó", hanem azt, milyen magas, milyen stabil stb.

Ne légy maximalista. A gyereknek legyen lehetősége hibázni, ne csak a tökéletes legyen az elfogadott, mert hamar kudarckerülővé válhat. Hadd próbálkozzon, hadd jöjjön rá pár dologra a saját módján, ne mindig készen kapja a tudást.

Nagyon sokat segít az is, ha a gyerek látja a szülein, hogy ők is élvezik a szakmájukat, szívesen foglalkoznak vele, nem csak egy nyűg minden nap bemenni a munkahelyre.

2017. febr. 23. 21:18
 5/11 A kérdező kommentje:

Különórák mikortól, mennyi?

Fontos, hogy minden területen kipróbálja magát?

A szülői megtörés...nos igen, nekem is ilyen anyám volt, nagyon...hm erőszakos, autoriter, az volt, amit ő mondott, nem nagyon engedett érvényesülni semmiben, pl még egészen nagy koromban sem engedett abban sem dönteni, hogy mit vegyek fel.

Nem arról van szó, hogy nem engedte meg, hogy télen bikiniben menjek, hanem nem engedte meg, hogy két azonos ruha közül melyiket válasszam.

Felnőttként érzem, hogy ez mennyire visszaüt, eléggé lagymatag, akaratgyenge ember vagyok, én nem szeretném a gyerekemet ilyennek nevelni. Sajnos, jellemző rám, hogy sok mindenbe belekapok, de sok mindent nem csinálok végig.

Az is érdekel, hogy ezeket a képességeket felnőttkorban tudom- e saját magamnak fejleszteni?

2017. febr. 23. 21:26
 6/11 anonim ***** válasza:
0%

Az előttem írtakkal egyetértek, de azért megkérdezném, hogy te mit értél el az életben, hogy ennyire görcsösen akarod a gyerekedtől elvenni a gyerekkorát?

Tudod kapásból azzal kezdődik, hogy milyen példát lát a gyerek, és utána jön minden más.

Az szép és jó, hogy egyengetni akarod az útját és minden lehetőséget megnyitni előtte, hogy választhasson (remélem erről van szó), különben elrettented és tönkreteszed a görcsöléseddel és a tökéletesség elvárásával.

2017. febr. 24. 13:43
 7/11 A kérdező kommentje:

Ez nekem szól?

Én pont nem akarom elvenni a gyerekkorát, hanem azt akarom, hogy játsszon, legyen gyerek , de azért legyen motivált is, ez a kettő kizárja egymást?

2017. febr. 24. 13:48
 8/11 anonim ***** válasza:
Nem feltétlenül.
2017. febr. 25. 13:38
 9/11 A kérdező kommentje:
pont ezt szeretném megfejteni, hogy ezt hogyan kell
2017. febr. 25. 13:39
 10/11 jani273 ***** válasza:
Egyszeru a valasz. Szeretettel es dicserettel.
2017. febr. 28. 08:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!