Kamaszok! Ti is így vagytok ezzel?
Szóval régebben egy csomó mesét néztem, és nagyon élveztem őket. És amikor most így 15 éves fejjel újranézem meg őket, folyton olyanok járnak a fejemben, hogy:
"Úristen, ez mennyire túl van játszva!"
"Szentséges isten, ez milyen idétlenül van ábrázolva!".
"Te jó ég, ez annyira kiszámítható volt, hogy ha most látnám először, akkor is rájöttem volna előre!"
Emellett olyan dolgokat is észreveszek, amiket kiskoromban egyáltalán nem figyeltem meg, pl. "ez a ruha tök ribis" "ez a csaj nagyon kéreti magát meg játssza az agyát" "ez a részlet olyan bénán romantikus, hogy már csak röhögni lehet rajta".
Persze, nosztalgikus élményt nyújt, meg a barátnőmmel folyton kommentáljuk a nevetséges részeket - van belőlük jó pár :D - és jókat röhögünk rajta, de el sem tudom képzelni, hogy gyerekként hogy élhettem bele magamat ilyen nyálas, kiszámítható, béna sztorikba, és hogy mennyire komolyan vettem őket. Durva :D Hiába, kinőttem már az ilyenekből... vagy legalábbis minden, amit gyerekként láttam, most új értelmet nyer. Furcsa belegondolni, hogy végülis véget ért a fíling meg minden, amit a gyerekkoromnak neveztem.
kortársaim! Ti is így vagytok ezzel?
Hát, nem tudom. Én is 15 vagyok, de pont, hogy imádom a meséket, főleg én is a Disneyseket. Van, amit kiskoromban nem is mertem megnézni (Hófehérke, Csipkerózsika), de most viszont tetszenek és van, amit kicsiként is imádtam (Kis hableány) és most is szívesen megnézem.
Például Jégvarázson képes vagyok bőgni. A Vaianát megnéztem az egyik osztálytársammal a moziban - ő is imádja a meséket.
Ha sorozat jellegűre gondolsz, az más. Pl a Cliffordot kicsiként imádtam, ma nem nagyon tudok mit kezdeni vele. Aranyos, de nem érint meg.
Nekem az ilyen irritáló animációval készült, tényleg nagyon ratyi mesék nem jönnek be, de azokat meg kisebb koromban sem néztem meg.
Szerintem ez teljes mértékben embertől/személytől függ.
Csomóan felnőtt korukban is pl.:Disney mesék nézésével töltik napjukat, de mint ahogy te is leírtad valakit már ilyen korban untat.Én személy szerint imádom őket, de nem vagyuk egyformák :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!