Miért már 6. osztályban tartják a lányok szexuális felvilágosítását, óvszer használatát?
Nagyon korainak tartom ezt, s a védőnők sem tudom miért adnak óvszert nekik, hogy vigyék haza.
Ezzel pont legalizálják azt, hogy minél korábban kezdhessék el a szexuális életet!
Nagyon helyes. Normális gyerek úgy sem szexel 12 évesen, de attól még jó, ha tudja, hogy miről van szó. A lányok jó része menstruál a fiúknak meg már van reggeli merevedése.
Közel vagyok a 30-hoz, de nekünk is 6.-ban tartották, külön a fiúknak és külön a lányoknak, kaptunk kis könyvecskét a menstruációról és Libresse termékmintákat. Az lányok negyede menstruált már. Gumit nem kaptunk. Szexről nem rémlik, hogy szó esett volna. Nem tudom a fiúkkal miről beszéltek... Elég baj szerintem, hogy a szex nem volt téma, sok gyereknek teljesen konzervatív szülei voltak, semmit nem mondtak nekik a dologról. Mi több a biológia tanárnőm egy nyugdíj előtt járó néni volt, szigorú, stb., a női-férfi nemi szervekről és nemi érésről szóló részt úgy ahogy volt kihagyta hetedikben vagy nyolcadikban... Abból nem volt fontos dolgozatot íratni neki. :D
Szerencsére nekem a szüleim már kb. 8 évesen elkezdték a felvilágosításomat a magam szintjén, hogy hogy születik a kisbaba, stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!