Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért már 6. osztályban...

Miért már 6. osztályban tartják a lányok szexuális felvilágosítását, óvszer használatát?

Figyelt kérdés

Nagyon korainak tartom ezt, s a védőnők sem tudom miért adnak óvszert nekik, hogy vigyék haza.

Ezzel pont legalizálják azt, hogy minél korábban kezdhessék el a szexuális életet!

2016. dec. 18. 13:29
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
93%

Én díjazom h időben elkezdik.

Ha végigfutod a " terhes vagyok?" kérdéseket, televan tudatlan 13,14,15 évesekkel.

2016. dec. 18. 13:32
 2/28 anonim ***** válasza:
90%
Én 30 éves leszek nemsokára, de már nekünk is hatodik osztályban tartották a felvilágosítást, mi is kaptunk óvszert. De senki nem használta, jó volt vizes lufinak meg hogy a fiúk ökörködjenek. Nem tartom egyáltalán korainak. Sajnos van, akinek már ez is késői, kicsit nézz szét a világban, hogy mit csinál sok hatodikas.
2016. dec. 18. 13:35
 3/28 anonim ***** válasza:
92%
30 múltam, hatodikban volt nekünk is. de pl a mensi fejezettel el is késtek, legtöbbünknek megjött már addigra...
2016. dec. 18. 13:38
 4/28 anonim ***** válasza:
91%
Az iskolánkban van egy kisfiú, aki tornaóra előtt bemutatta a lányoknak az öltözőben, hogy mije van neki. Valószínű, hogy az apukától látta ezt, és utánozza, de kilenc évesen azért durva.
2016. dec. 18. 13:40
 5/28 anonim ***** válasza:
25%
szerintem inkább az a gáz, hogy nyolcadikban ezredjére mondjáék el ugyanazokat a dolgokat, amiket már mindenki tud 12 éves kora óta....
2016. dec. 18. 13:56
 6/28 anonim ***** válasza:
88%

12 évesen simán lehet már menstruálni, szerintem jobb, ha egy gyerek előre tudja, mire számíthat. A kettőt meg nemigen érdemes elválasztani.

Nyilván 6-odikos szinten kell magyarázni, 8-adikosnak meg 8-adikos szinten.

Szerintem nem legalizálnak semmit, aki akarja, úgyis megcsinálja. A normális hátterű többség meg úgysem.

A felvilágosítás nem veszélyes, a hiánya viszont igen. Középiskolások is úgy rácsodálkoznak arra, hogy a szextől teherbe lehet esni, hogy az félelmetes! Pedig ők is voltak 6-odikosok és 8-adikosok is...

És hogy ki mikor kezdi a szexet, abban nagy szerepe van az otthoni értékrendnek. Én 10 évesen olvastam, hogy mennek a dolgok, és 20 évesen vesztettem el a szüzességem egy olyan pasival, akibe halálosan szerelmes voltam. Pedig nem ő volt az első barátom.

2016. dec. 18. 14:10
 7/28 anonim ***** válasza:
96%
a barátnőm lánya, akit egyedül nevel, 11 évesen vesztette el a szüzességét egy iskolai farsangi bálban, egy 14 éves fiú volt a tettes, tehát már ötödikben, hatodikban meg szokták tartani a lányoknak a felvilágosítást, sokam már menstruálnak ilyen korban
2016. dec. 18. 14:21
 8/28 anonim ***** válasza:
88%

A mai 12 évesek nagy része már menstruál. Hetedikben már van, aki nem szűz. Nincs gond a felvilágosítással.

A nagymamám védőnő volt, harmadik osztálytól járt évente 1-2 osztályfőnöki órán felvilágosítást tartani. Mindig kiosztott az osztálynak papírt, amire név nélkül felírták a kérdéseiket, amire ő válaszolt az osztály előtt. Bármily fura, már harmadikban érdeklődtek a menstruáció, és a szexualitás iránt. Ő pedig mindig a saját szintjüknek megfelelően válaszolt.

2016. dec. 18. 14:33
 9/28 anonim ***** válasza:
89%

Egyszerű biosz: ha már menstruál, teherbe is eshet. A védőnő és az osztályfőnök pont nem az, aki meggyőzi őket, hogy még túl korai szexelni.

Sok szülő pedig kerüli a kínos témákat, és elkésnek vele. Legyen szó menstruációról, csókról vagy szexről.

Aztán kész is a baj!

2016. dec. 18. 14:54
 10/28 anonim ***** válasza:
90%

Szerinted mi lenne az ideális életkor?

Bocsi, kedves kérdező, de te abba a lemaradott kategóriába tartozhatsz, mint az egyik anyuka ismerősöm, aki nem beszél a 14 éves lányával a menstruációról, mert még túl kicsi hozzá.

2016. dec. 18. 15:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!