Miért már 6. osztályban tartják a lányok szexuális felvilágosítását, óvszer használatát?
Nagyon korainak tartom ezt, s a védőnők sem tudom miért adnak óvszert nekik, hogy vigyék haza.
Ezzel pont legalizálják azt, hogy minél korábban kezdhessék el a szexuális életet!
Én díjazom h időben elkezdik.
Ha végigfutod a " terhes vagyok?" kérdéseket, televan tudatlan 13,14,15 évesekkel.
12 évesen simán lehet már menstruálni, szerintem jobb, ha egy gyerek előre tudja, mire számíthat. A kettőt meg nemigen érdemes elválasztani.
Nyilván 6-odikos szinten kell magyarázni, 8-adikosnak meg 8-adikos szinten.
Szerintem nem legalizálnak semmit, aki akarja, úgyis megcsinálja. A normális hátterű többség meg úgysem.
A felvilágosítás nem veszélyes, a hiánya viszont igen. Középiskolások is úgy rácsodálkoznak arra, hogy a szextől teherbe lehet esni, hogy az félelmetes! Pedig ők is voltak 6-odikosok és 8-adikosok is...
És hogy ki mikor kezdi a szexet, abban nagy szerepe van az otthoni értékrendnek. Én 10 évesen olvastam, hogy mennek a dolgok, és 20 évesen vesztettem el a szüzességem egy olyan pasival, akibe halálosan szerelmes voltam. Pedig nem ő volt az első barátom.
A mai 12 évesek nagy része már menstruál. Hetedikben már van, aki nem szűz. Nincs gond a felvilágosítással.
A nagymamám védőnő volt, harmadik osztálytól járt évente 1-2 osztályfőnöki órán felvilágosítást tartani. Mindig kiosztott az osztálynak papírt, amire név nélkül felírták a kérdéseiket, amire ő válaszolt az osztály előtt. Bármily fura, már harmadikban érdeklődtek a menstruáció, és a szexualitás iránt. Ő pedig mindig a saját szintjüknek megfelelően válaszolt.
Egyszerű biosz: ha már menstruál, teherbe is eshet. A védőnő és az osztályfőnök pont nem az, aki meggyőzi őket, hogy még túl korai szexelni.
Sok szülő pedig kerüli a kínos témákat, és elkésnek vele. Legyen szó menstruációról, csókról vagy szexről.
Aztán kész is a baj!
Szerinted mi lenne az ideális életkor?
Bocsi, kedves kérdező, de te abba a lemaradott kategóriába tartozhatsz, mint az egyik anyuka ismerősöm, aki nem beszél a 14 éves lányával a menstruációról, mert még túl kicsi hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!