Szülők! Engednétek kollégiumba a 14 éves lányotokat?
Imádtam koleszos lenni. Nálunk a suli miatt kötelező volt, délután is voltak óráink.
Nagyon szerettem, és azóta is tartjuk a szobatársammal a kapcsolatot.
Sokat tanultam az alkalmazkodásról, az önállóságáról ( még jegyet sem mertem kérni előtte a sofőrtől)
A tanulási idő nàlunk is így volt... bent a térben nrvrlővel 16-18ig szilencium.
Lehetett segítséget kérni a tanártól, a többiektől!
A legjobb 4 évem volt
28/N
Igen, en is voltam. Kollegium es kollegium kozt is hatalmas a kulonbseg.
Nalunk pl nem volt kotelezo delutani tanulas meg kulcsrazart ajto, csak a nevelo volt egy 120 kilos ex bokszolo. Csak ha radnezett megkekult valamelyik testreszed. Nem is voltak nagy problemak ott.
Mas helyen ahol apacat akartak nevelni a gyerekbol pont az ellenkezoje jott ossze.
# 5
"Egyébként a sikeres szocializációhoz nem szükséges az, hogy hét napból ötöt egy lyukban, három-öt kortársával összezárva töltsön a gyerek."
Gondolod te. De egymásra utalt helyzetekben nagyon hamar kiderül hogy valaki kollégistaként (vagy nagycsalád sokadik gyerekeként) nő fel, vagy sem.
Ezt 100 %-os pontossággal meg lehet állapítani, egy addig teljesen ismeretlen emberről is, egyetlen közösen eltöltött nap után. Hidd csak el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!