Esti mese megvonással büntetni?
Az én kisfiam még 7 éves, de hasonlóan utál pakolni. Emiatt a fürdés előtt tartok "szemlét" és pakoltatok a helyére mindent.
Az esti mese olyan megnyugatató együttlét, hogy azzal sosem büntetném, hogy azt kihagyjuk.
Szerintem ne a meset vedd el tole.
Emlekszem,en elsos koromban elmeseltem az osztalytarsaimnak,hogy anyukam minden este felolvas nekem. Nagyon kinevettek,borzalmasan ereztem magam. A fejemhez vagtak,hogy meg mindig ovodas szinten vagyok,meg hogy csak a "pisiseknek" mondanak meset.
Azonban utolag ertem is,hogy miert voltak ennyire rosszindulatuak azok a gyerekek. Velemenyem szerint a mesek sok jora megtanitanak,megfogalmazzak az elet alap igazsagait,fejlesztik a szokincset. Empatikusabba tesz,bemutatja,hogy az elet nem fekete es feher,stb.
(Mellesleg 4 evesen mar tudtam olvasni,mert ahogy edesanyam fogta a konyvet,es felolvasott belole,kovettem a szememmel a betuket. Egy ido utan pedig osszeraktam a dolgokat. Erre is jo lehet a meseolvasas.)
Persze ez csak az en meglatasom,a dontes a tied. Azert szerintem inkabb a telefonjat vedd el,vagy ilyesmi.
"A szobáját minden nap pontozom,és a hétvégére összegyűlt pontokat beválthatja, pl. anyával sütisütés, séta,vagy egyéb közös program."
Ez alapvetően jó ötlet, de szerintem ne te legyél az ajándék. :D Ezzel max. elidegeníted magadtól, 1-2 év múlva meg már úgysem fog vágyni a társaságodra, akkor mit alkalmazol majd? Engem amúgy szerintem ilyesmi már 10 évesen se hatott volna meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!