Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Esti mese megvonással büntetni?

Esti mese megvonással büntetni?

Figyelt kérdés
A lányom 10 éves. Nagyon rendetlen. Próbáltam mindenféle módszert bevetni,hogy valamennyire rendet tartson a szobájában. Nem követelek tőle sokat,csak hogy a földön ne heverjenek ruhák,könyvek, és az asztalához le lehessen ülni tanulni... Egyébként nagyon kreativ, de nem pakol el maga után,akármit csinálok. Nem zavarja a cirkusz,egyáltalán. Most azt találtam ki,hogy elmarad a szeretett esti mese,ha a földön és az asztalon nincs vállalható rend. De ez meg olyan lelkiismeretfurdalást okoz nekem... Mit tehetnék? Ő ilyen jellemű, hogy lehetne kicsit csiszolni rajta?

2016. nov. 24. 09:19
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem akarlak elkeseríteni,de lehet sehogy sem fogod rávenni. Lehet ha megvonod az esti mesét ideig-óráig rendet tart,aztán inkább meglesz mese nélkül,vagy olvas magában. Örülj neki,hogy szereti a meséidet és élvezd amíg így van,1-2 év és kamaszodni kezd akkor már nem fog esti mesére vágyni. Én is inkább kreatívabb vagyok,és kupis a mai napig. Nincs kosz a lakásban,de sokszor minden szanaszét van,én átlátom😂 Próbáld inkább jutalmazni,csinálj egy táblát,oszd fel napokra,minden este,ha rend van,kapjon egy csillagot,vagy matricát bármit. Ha hétvégére mindet összeszedi jutalmazd meg. Plussz zseppénzzel vagy valami aprósággal amire vágyik.
2016. nov. 24. 09:31
 2/11 anonim ***** válasza:
84%
Az esti mese ne legyen ebben eszköz!
2016. nov. 24. 13:11
 3/11 anonim ***** válasza:
96%

Az én kisfiam még 7 éves, de hasonlóan utál pakolni. Emiatt a fürdés előtt tartok "szemlét" és pakoltatok a helyére mindent.

Az esti mese olyan megnyugatató együttlét, hogy azzal sosem büntetném, hogy azt kihagyjuk.

2016. nov. 24. 14:23
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Most kitaláltam valamit, nem tudom beválik-e. A szobáját minden nap pontozom,és a hétvégére összegyűlt pontokat beválthatja, pl. anyával sütisütés, séta,vagy egyéb közös program. Persze minél kevesebb a pont,annál kisebb a jutalom. Hátha ez beválik...
2016. nov. 24. 15:16
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ne a meset vedd el tole.

Emlekszem,en elsos koromban elmeseltem az osztalytarsaimnak,hogy anyukam minden este felolvas nekem. Nagyon kinevettek,borzalmasan ereztem magam. A fejemhez vagtak,hogy meg mindig ovodas szinten vagyok,meg hogy csak a "pisiseknek" mondanak meset.

Azonban utolag ertem is,hogy miert voltak ennyire rosszindulatuak azok a gyerekek. Velemenyem szerint a mesek sok jora megtanitanak,megfogalmazzak az elet alap igazsagait,fejlesztik a szokincset. Empatikusabba tesz,bemutatja,hogy az elet nem fekete es feher,stb.

(Mellesleg 4 evesen mar tudtam olvasni,mert ahogy edesanyam fogta a konyvet,es felolvasott belole,kovettem a szememmel a betuket. Egy ido utan pedig osszeraktam a dolgokat. Erre is jo lehet a meseolvasas.)

Persze ez csak az en meglatasom,a dontes a tied. Azert szerintem inkabb a telefonjat vedd el,vagy ilyesmi.

2016. nov. 24. 16:23
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

"A szobáját minden nap pontozom,és a hétvégére összegyűlt pontokat beválthatja, pl. anyával sütisütés, séta,vagy egyéb közös program."

Ez alapvetően jó ötlet, de szerintem ne te legyél az ajándék. :D Ezzel max. elidegeníted magadtól, 1-2 év múlva meg már úgysem fog vágyni a társaságodra, akkor mit alkalmazol majd? Engem amúgy szerintem ilyesmi már 10 évesen se hatott volna meg.

2016. nov. 24. 21:21
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Ez jó ötlet. Vagy mondjuk minden napért amikor tiszta a szobája kap 100 forintot, ha egy eész hónapon át sikerül neki az 3000 forint ami az ő korában nem kis zsebpénz (de akár a fele is elég).
2016. nov. 24. 22:15
 8/11 anonim ***** válasza:
13%
Úgy kellett volna nevelni, hogy rendet tartson a szobájában.
2016. nov. 25. 00:28
 9/11 A kérdező kommentje:
Hát próbáltam,de ez annyira gyerekfüggő. Egy fiam is van,aki 12 éves és rendet tart a szobájában, a szekrényében,asztalán stb. mert így érzi jól magát. A lány meg a káoszban... :)
2016. nov. 25. 13:40
 10/11 anonim ***** válasza:
0%
Ez csak szigor kérdése. Én sem vagyok nagyon rendszerető, de a szüleim anno addig mondták, és olyan szigorral, hogy gyakorlatilag semmire sem tudta figyelni, csak rájuk. A magi szüleik rosszul nevelik a gyereküket, aztán rámondják, hogy ilyen a gyerek, ez van. Most vagy az van, hogy genetikailag, agyi szinten hülye a lányod, vagy te nevelted rosszul! Szerintem az utóbbi!
2016. nov. 25. 14:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!