Szülők, szerintetek miért viselkednek úgy a mostani kamaszok az iskolában a tanáraikkal, ami minősíthetetlen? Illetve, ti 10-25 közöttiek, miért kell visszabeszélni, pimasz hangnemben válaszolni minden ok nélkül?
(18. válaszoló vagyok)
Ha nekem szántad az „akkor neked tök felesleges iskolába járnod, hiszen úgy is jobban tudod... tudod mit? menj akkor el dolgozni” megjegyzésedet, örömmel jelentem, hogy felnőtt vagyok, dolgozom már jó ideje. S mivel igen sokáig a szorongó eminens kislányok sorát gyarapítottam (aztán megjött az eszem szerencsére), majd végül sikerült olyan dolgot találnom, amit élvezetből tanultam, úgy érzem, elég átfogó képem van az oktatásról és a tanulásról (pl. hogy egy motivált – és nem félelem, megfelelelési kényszer által vezérelt – tanulási folyamat mennyivel hatékonyabb).
Azért bízom benne, hogy ezzel a mentalitással nem vagy tanár. :)
Én 27 éves vagyok. Viszonylag elit gimibe jártam, de itt is volt 1-2 beszólás pár srác részéről... de nem volt mindennapos és nagyon eldurvult sem.
A gond az, hogy a szülők nem nevelik meg a gyereket - nem tanítják meg, hogy az ellenérzésüket hogy fejezhetik ki kulturált módon. Ez a baj. Mert ahogy visszaemlékszem az esetekre, nálunk pl. tényleg akkor történtek egy srác esetei kivételével a beszólások, amikor a tanár nagyon hülyén viselkedett... meg azzal a tanárral engedték meg ált. azt a hangot, aki tényleg egy hulladék volt tanárnak (pl. volt egy spanyoltanárunk, akit spanyoltanár hiányában azért vettek fel kb. kapkodva, mert hallották a rádióban beszélni egy talkshow-ban mint Mo.-n élő spanyolt... és pedagógia érzéke ZÉRÓ).
Én pl. olyasmire emlékszem, hogy a tanár tudta, hogy aznap már írunk 2 témazárót, és az iskola szabályzata miatt nem is lehetne aznapra berakni egy 3.-at, de közölte, hogy ő akkor akarja megíratni, és nem érdekli. Na erre beszólt egy osztálytársam, hogy "Ez de szemét"... hát megértettem.
Aki ok nélkül tahó, az meg olyan családból származik, vagy a közösség vitte olyan útra...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!