Mennyi zsebpénzt kapjon ez esetben a gyerek és milyen gyakran?
14 éves lányról van szó. A szülők fizetik a kaját, a szükséges ruhadarabokat, az iskolát, szükséges kozmetikumokat (sampon, tusfürdő, testápoló, fogkrém stb.).
A gyereknek a zsebpénzéből kéne fizetnie, ha például van elég ruhája, de ő kinézett egy pólót ès nagyon meg akarja venni, a nem létfontosságú kozmetikumokat (smink, parfüm, körömlakk), ha géllakkot akar csináltatni körmösnél akkor azt is, az ékszereket amiket szeretne, női kistáska, telefontok stb.
A gyerek jó, de nem kitűnő tanuló.
Ha besegít a házimunkában, elmosogat, letörölget, porszívózik, lemegy vásárolni vagy kitereget akkor adnátok plusz pénzt? Ha igen, mennyit?
A leírtak alapján mennyi zsebpénzt adnátok? Hetente vagy havonta?
Jelenleg nem kapok zsebpénzt, ami van az onnan van hogy a nagyszüleimtől pénzt szoktam kapni szülinapomra vagy karácsonykor mert nem tudják, mit vegyenek nekem meg ha anya ad pénzt, amikor lemegyek a boltba, akkor nálam maradhat a visszajáró. Most gondolkozunk a rendszeres zsebpénz dolgon és érdekelne másoknak a véleménye, tapasztalata.
A szülők mennyit keresnek havonta hány gyereket nevelnek? Mert minimálbérből pl heti 1000-1200 Ft is megterhelő lehet a szülő számára.
Telefonszámlát ki állja?
A házimunkáért plusz pénzt nem adok..... és ha az agyadban felmerült, h plusz pénzért elmosogatsz, porszívózol, stb... akkor szégyelld el magad.
magyarul mondva kozmetikumtól kezdve mindent megvesznek neked, gyakorlatilag "szórakozásra" kell a pénz...
Én heti 1000 ft-t adnék, abból tudnál is spórolni.
Egyedüli gyerek vagyok. Anyukámmal élek, anyának rendesen van fizetése, nem kevés de azért nem is olyan nagyon sok hogy luxus körülmények között éljünk.
Igen, a könyvet kifelejtettem, de olvasni is szoktam és szeretek is. De leginkább könyvtárba járok, ami ugye ingyenes.
Nem azért kérdeztem hogy a házimunkáért járna-e pénz, mert akarok hanem azért, mert tudom hogy valahol jár valahol nem és kíváncsi voltam.
1. Nem a munkájára adnék pluszpénzt, mert nem azt akarom, hogy a pénzért segítsen, hanem azért mert segíteni szeretne
2. Nem tartom fairnek, hogy egy 14 éves gyerek a saját pénzéből vegyen parfümöt, kistáskát vagy éppen ruhát. Ha nagyon tetszik neki valami, megvenném névnapra, szülinapra, mikulásra, húsvétra, karácsonyra, stb. vagy kapna valamit ha jók az évvégi jegyei.
3. A gyerek részéről túlzásnak tartom a sminket és géllakkot, nemhogy a saját pénzéből, de sehogy se engedném.
Mindezt összevetve én 14 éves koromban kb. 10.000 ft-ot kaptam havonta, de akkor ez sok pénz volt. Ma nekem vannak kisgyerekeim, de még nem ez a korosztály. Én őszintén szólva - a saját pénztárcámhoz mérten - adnék, de nem a fent leírt dolgokra, hanem arra, hogy tudjon magának venni enni inni ha kedve van, el tudjon menni meginni egy forrócsokit a barátnőkkel vagy épp el tudjon menni színházba, moziba, ahova kedve van. Illetve hogy a hobbijára vagy érdeklődési körére legyen pénz.
Ha ruhát, parfümöt szeretne megvenném neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!