Kamasz gyerekeid között milyen erős a testvéri kapcsolat?
kellett a nevelés..
sokat martuk korábban egymást, de rájöttünk a szülői terror ellen jobb összefogni és egymást védeni. ez az életben is így alakult. összetartás lett köztünk, tűzön vízen át, holott két különböző, egymással nemigen kompatibilis személyiségek vagyunk.
Nagyon jó a kapcsolatuk egymással - most már...:-) Úgy 8-12 éves koruk között rengeteg konfliktus, versengés volt köztük, de akkor is állandóan együtt lógtak, csak sose lehetett tudni, mikor robban a bomba. Egymást viszont védték bárki kívülállóval szemben. A veszekedések, verekedések szép fokozatosan megszűntek, hiányoznak egymásnak, ha távol van a másik.
Szerintem kellett a nevelés ahhoz, hogy megtanulják kezelni a konfliktusokat, meg az a példamutatás, amit tapasztalhattak. Mindkettőnk részéről nagy és összetartó a família, ebben nőttek fel, számukra is az a természetes, hogy a családi kötelékek fontosak.
Kellett a nevelés persze.
Otthon szinte folyamatosan piszkálódtak veszekedtek,cikizték egymást, de az iskolában, utcán, buliban, kő kövön nem maradt, ha valaki csak csúnyán nézett a hugira. Cserébe a hugi mindenért falazott, és néha még a zsebpénzét is megosztotta a bátyjával.
Persze, hogy kellett a nevelés.
Ettől függetlenül marták egymást éveken át (három csemetém között három és három és fél év van).
A két nagyobb (lányok) viszonya nagyjából akkor rendeződött, mikor a kisebb 13 éves lett. A fiammal akkor kezdtek "jóban lenni", mikor betöltötte a 10-et, de vele még most is tudnak marakodni minden marhaságon.
Én viszont ellenpélda vagyok, mert a bátyámmal nem valami virágzó a kapcsolatunk. Elvagyunk, pár havonta beszélünk vagy szüleinkénél jövünk össze (kb. öt percnyire lakunk egymástól).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!