A legtöbb "mai" tinédzserben tényleg nincs semmi nemzeti öntudat? Kamaszok nektek mi a véleményetek erről?
Én is sokaktól ezt hallom, mindenki Amerikába, Spanyolországba meg mittudomén hova akar költözni. Én nem. Szeretek Magyarországon élni, Budestet is imádom (nem minden részét persze de úgy összességében), itt akarok lakni továbbra is soha nem akarok elköltözni innen. Külföldön sosem éreztem olyan jól magam. Nyaralni oké, de mem költöznék oda. Szeretek magyar lenni és szeretek itt élni.
13,5/l
Én nem megyek el, mert szerintem egész jól megvagyunk itthon. Igaz, éltem kint Londonban 2 évet, és nagyon-nagyon szerettem. Akkor még nem voltunk EU, és kétkezi munkán kívül más munkát meg elég nehéz volt kapni (bár most sem Angliába kell menni, ha valaki munkát keres.) Így hazajöttem. ebből a munkából ennyi bőven elég volt. Ha lett volna lehetőségem kint maradni, akkor egy percig sem gondolkodtam volna.
Nemcsak a pénz miatt, de minden másért. Itthon az emberek nem kedvesek, irigyek, egymás alá tesznek, végtelenül pesszimisták. Nézd csak meg itt is a hozzászólásokat, utálják a nyugdíjast a nyugdíjáért, a kismamát a gyed-ért, a tanárt a nyári szünetért. Eszméletlen, de komolyan. Semmi összefogás, semmi együttérzés a másik emberrel, mindenki azt lesi, hogy a másiknak mi van, és hogy lehetne kiszúrni vele, ha több van neki.
Persze ott a másik oldal, hogy vannak ennél sokkal rosszabb országok is. És ha családot akar az ember, azért kint sem könnyű. De azt mindenképpen támogatom, hogy a fiatalok menjenek ki világot látni, pénzt gyűjteni, nyelvet tanulni.
16 éves , 11.-es gimnazista lány vagyok. És egy részrő büszke vagyok arra ,hogy magyar vagyok. A különleges nyelvünk , a kultúra , hagyományok , történelem , sok tehetséges tudós , matematikus stb, stb, napestig sorolhatnám. De! Sok minden van Magyarországon ami elég nagy problémát jelent és elég sokat voltam Nyugat- Európába ami nagyon nagy hatással volt a gondolkodásmódomra.
Nyilván mindenhol vannak problémák , de az ,hogy sokszor fényes nappal félek az utcán ,mert olyan dolgok történnek , pedig nem lakom extrém rossz helyen , környéken. Sőt. Sok szempontból szerencsésnek mondhatom magam , de nem tartom normálisnak ,hogy félnem kelljen egy olyan helyen , szituációban ahol egyébként nem ez lenne a normális. Jó most persze Magyarországon jobb a közbiztonság mint pl. Nyugat-Európában a bevándorlók miatt , de általánosságban nem ez mondható el. A megélhetés is sok ember számára nagyon nehéz. A kultúráltság (a környezetünkhöz való hozzáállás) szintén rengeteg minden M.o ellen is szól.
Összességében azt mondhatom , hogy Pesten szeretném elkezdeni az egyetemet és utána Bécsben befejezni és ott is maradni. és gondolom nem nagyon kell magyaráznom miért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!