Szülők! Megengeditek?
Ti megengeditek a kamasz gyereketek barátainak/párjának,hogy tegezzen titeket?
Ha nem,miért nem?
Én 16 éves lány vagyok,anyut senki nem tegezheti. Persze tiszteletben tartom,de furcsa,mert én pl. nagyon sok szülőt tegezek(többször is kérték,hogy tegezzem,mert rosszul esik nekik a magázás),és ha szülő lennék,én is megengedném.
Kort és nemet is írjatok! Köszönöm! :)
én sem tegezem barátaim szüleit, kivéve egynek. Az anyuka volt velünk kirándulni is, úgyhogy őt mindenki tegezi, az apuka pedig külön kérte amikor beszélgettünk. És bár a kirándulást leszámítva ugyanannyit látom őket mint a többi barátom szüleit mégis közelebbinek érzem a kapcsolatunk. Meg nincsenek feszült helyzetek sem. Viszont kérés nélkül senkit sem jut eszembe letegezni, ha úgy adódik a helyzet a húszon éveseket is magázom, holott nincs 10 év köztünk.
Én szüleim nem engedik, vagyis még nem volt olyan haverom aki tegezte volna őket, mondjuk nem is igazán járnak hozzánk. Ha mégis kicsit kínosnak érzem én a helyzetet. Viszont őket így neveltek, nagyszüleimet is magázzák.
Annak üzenem aki azt mondta, hogy nem kell megengedni a tegezést, mert nem tanulunk tiszteletet. Hidd el van elég ember a tanároktól elkezdve a sarki boltos néniig akit bizony magázunk és tisztelet nem úgy fogunk tanulni, hogy magázunk valakit. Magázva is lehet tisztelenkedni ha hiányzik a 7 év otthonról
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!