Szülők! Megengeditek?
Ti megengeditek a kamasz gyereketek barátainak/párjának,hogy tegezzen titeket?
Ha nem,miért nem?
Én 16 éves lány vagyok,anyut senki nem tegezheti. Persze tiszteletben tartom,de furcsa,mert én pl. nagyon sok szülőt tegezek(többször is kérték,hogy tegezzem,mert rosszul esik nekik a magázás),és ha szülő lennék,én is megengedném.
Kort és nemet is írjatok! Köszönöm! :)
tegezhetnek
én azt utálom ha magázni akarnának
mindig mondom h nem kell nem ettől beszél velem tisztelettel
9!
"39 éves vagyok, 23 éves a fiam."
Nem voltam sose valami jó matekból, de itt egészen biztos vagyok benne, hogy a különbség 16. Nálad nem annyi?
36 éves vagyok,fiam 17.
Személyes sértésként veszem,ha valamelyik haverja letegez :D
Nálunk nincs ilyen,hogy valamelyik srác feszélyezve érezze magát,szinte családtagok. Jó fejek,normális srácok. Nálunk egészen nyugodtan otthon érezhetik magukat. Sőt,még én érzem magam rosszul,ha nem így van.
Ugyanígy van,ha a fiam megy valamelyik lókötőhöz :D Jóba vagyunk a szülőkkel,némelyikkel össze is járunk,barátnők vagyunk,férjeink is jó barátok. Egymás gyerekeivel ugyanúgy bánunk szinte,ahogy a sajátjainkkal,hiszen a fiamnak 4 olyan haverja is van,akikkel egy napon születtek,egy kórházba,sőt az anyukájukkal egy szobába voltam anno. Szép emlék marad,hogy egyikőnk se tudta mit hogyan kell csinálni a fiainkkal,csak esetlenül próbálkoztunk:) + az iskolában szerzett haverok is hasonló szabad bejárásúak nálunk,én ebből nem csinálok ügyet. Anno én is örültem volna,ha a szüleim így fogják fel a helyzetet.
Persze anyám minden alkalommal elmondja,hogy rossz anya vagyok,amiért így engedek mindent. De pont így fogja meglátni,hogy az ő módszere volt rossz,és az enyém a jó:)
Anyumat mindenki tegezi(ketten vagyunk). Ha valaki belep az ajton es bemutatkozik,az az elso,hogy megkeri az illetot erre. Ettol fuggetlenul tisztelik ot,es az osszes baratom kedveli. Mindig mondjak,hogy az en anyukamnal kedvesebb,jobb fej szulovel meg nem is talalkoztak.:D
Az exem is tegezte anno.
Szerintem nagy hiba, hogy szülő korú felnőttet fiatalok tegeznek.
Később problémáik lesznek belőle, mert nem gyakorolják a magázász, sőt a "tetszik"-ezést.
Innen fejlődik ki az, hogy a különben aranyos riporternő azt mondja a mellette álló 4 idősebb nőnek -egyik egész öreg, csupa ősz és ránc, 2 anyja korabeli, és a negyedik is jóval idősebb nála-, hogy "akkor EGYEZZÜNK MEG, HOGY TEGEZŐDÜNK"!
Szörnyű.
A tegeződés NEM a tiszteletadásról szól, hanem a távolságok kifejezéséről, egyenlőségekről és különbözőségekről, illemről.
Nagy baj, ha a szülőknek rosszul esik a más gyerekének a magázása. És igazából a saját kényelme miatt nehezíti a fiatalok társadalmi szocializálódását. Mert azt teszi, ha tegezteti magát.
Nagyon helyes, ha a kérdező anyja nem engedi, hogy az iskolatársak tegezzék, Később meg fogják köszönni neki.
Az angol nyelvben "tegezésnek" tartott forma volt a magázás eredetileg.
Egyébként mindenki csak tartsa a kialakult hagyományait. Kit érdekel, hogy az angoloknál-amerikaiaknál hogyan van?
Minket az érdekeljen, hogy a magyaroknál hogyan van.
Mert ugye vannak afrikai népek, ahol nincs szavuk se a birtoklásra. Amit, aki lát, szó nélkül elveheti, mert nincs enyém-tied-övé.
Akkor, ha úgy tetszik, ezen az alapon, mert van, ahol elvehetem akármi látok, hát honosítsuk meg?
Mellesleg, azért, aki elég jól tud angolul, az megfigyelheti a megfogalmazások különbségeit a különböző korú-nemű-státuszú emberek között.
Aminél az egyszerű tegezés-magázás-tetszikezést jóval egyszerűbb elsajátítani magyarul-németül-oroszul-franciául. Vagy nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!