Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért nem tudom megtanítani...

Miért nem tudom megtanítani neki, hogy minimális rendet és higiéniát tartson?

Figyelt kérdés
18 éves fiam van.még kisebb volt nem volt vele ilyen jellegű probléma,de amióta idősebb azóta szó szerint szarik mindenre.a wc-t maga után nem takarítja ki,ha kis wc-zik le se húzza.a szobájába az ablakot nem nyitja ki,szanaszét van mindene,búz,büdös sötét van,ha kajál nem pakol el maga után,az üres dobozt visszateszi a hűtőbe és még sorolhatnám.persze szólunk neki szépen,de még rá szólásra se teszi meg.egyszerűen figyelmetlen,nem törődöm lett.ha szólok neki hogy csinálja meg maga után legalább a rendet azt hiszi hogy piszkálni akarom,hogy nem hagyom békén.De nem hiszem hogy hagyni kéne.mindig mondom neki,hogy nem azért szólok mert nem szeretem,hanem mert ezt meg kell csinálni mindenkinek,ezek olyan alapvető dolgok.olyan mintha tök neveletlen lenne.Nm cigizik,nem drogozik,semmi baj nincs vele csak ez,mit csináljak?Mert ez igy senkinek sem jo.
2010. ápr. 18. 13:57
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Szerintem pontosan itt rontod el. Legalábbis nálam is így van. A sok kudarc után, már nincs miért dícsérni. Ebben benne van az a dac, hogy ha úgysem értékelik, akkor egyáltalán nem csinálom, legalább legyen igazuk.( de ez az én esetem, nem biztos, hogy nála is így van)

Mostanában ez persze egyre jobban változik, egyre nagyobb igényem van a rendre.

Egyébként ha tanácsot szeretnél, én régebben akkor voltam hajlandó kitakarítani, ha a rendetlenség hatására valamilyen állat érzekett a szobámba. Pl.: hangya, egér.

2010. ápr. 20. 11:19
 12/14 A kérdező kommentje:
köszi de azt nem várom meg.amikor dicsérve volt akkor se csinálta meg.vállat lendít és ennyivel el van intézve.mivel az egy lakás igy nem várom meg állatok férkőznek a lakásba,de nem is ezzel van a probléma,hanem a nagyfokú nemtörődömségével.ez az ami nagyon fáj nekem.Más szét hajthatja a lelkét.terhesen sittet hordtam de ő akkor se volt hajlandó segíteni vagy nagy morgások árán amibe nem volt köszönet.
2010. ápr. 20. 11:39
 13/14 anonim ***** válasza:
Zavard el dolgozni
2010. ápr. 20. 18:26
 14/14 anonim ***** válasza:
Nekem mindkét gyermekem ilyen . A fiam , aki már 19 ( ha szólok , aránylag rendet csinál , kitakarít )Ilyenkor megdicsérem . A lányon 14 , mostanában lett ilyen . Ő kérésre is csak minden szökőévben csinál rendet - bízom benne , hogy hamar elmúlik . Csak akkor szólok neki , hogy csináljon rendet , ha vendég jön (ált. ilyenkor se csinál rendet. Ilyenkor kénytelen vagyok megcsinálni ) . Egyébként nem szoktam :-)
2010. máj. 30. 12:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!