Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért nem tudom megtanítani...

Miért nem tudom megtanítani neki, hogy minimális rendet és higiéniát tartson?

Figyelt kérdés
18 éves fiam van.még kisebb volt nem volt vele ilyen jellegű probléma,de amióta idősebb azóta szó szerint szarik mindenre.a wc-t maga után nem takarítja ki,ha kis wc-zik le se húzza.a szobájába az ablakot nem nyitja ki,szanaszét van mindene,búz,büdös sötét van,ha kajál nem pakol el maga után,az üres dobozt visszateszi a hűtőbe és még sorolhatnám.persze szólunk neki szépen,de még rá szólásra se teszi meg.egyszerűen figyelmetlen,nem törődöm lett.ha szólok neki hogy csinálja meg maga után legalább a rendet azt hiszi hogy piszkálni akarom,hogy nem hagyom békén.De nem hiszem hogy hagyni kéne.mindig mondom neki,hogy nem azért szólok mert nem szeretem,hanem mert ezt meg kell csinálni mindenkinek,ezek olyan alapvető dolgok.olyan mintha tök neveletlen lenne.Nm cigizik,nem drogozik,semmi baj nincs vele csak ez,mit csináljak?Mert ez igy senkinek sem jo.
2010. ápr. 18. 13:57
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Hagyd! Ne takaríts utána.Bocsánat,hogy ezt mondom,de milyen viselkedés ez egy 18 éves nagykorútól? Az én 5 éves kistesóm szó nélkül lehúzza a WC-t,rendet tart a szobájában,kajálás után a koszos tálcát,bögrét,kanalat belerakja a mosogatóba,mondja nekem,hogy nyissam ki az ablakot a szobájában(ő még nem éri el:D).Azért én leülnék egy nagy beszélgetésre,mert ez kicsit bizarr,amit csinál.Remélem segítettem.
2010. ápr. 18. 15:30
 2/14 anonim ***** válasza:

Szia! Lány vagyok, de van tapasztalatom rendetlen pasikkal (éltem is egyel huzamosabb ideig) - van rá megoldás! A "hagyd" majdnem jó! Mindent, de MINDENT, amit nem rak el, vidd be a szobájába!! Koszos tányérokat, szennyes ruhát, mindent, és ne csinálj meg neki SEMMIT. Értem alatta, nincs tiszta ruha, nincs levitt szemét, nincs kitakarított szoba, és lehúzott wc. Ha úgy hagyja, te is hagyd úgy! Ne mondj neki semmit, csak ha kint hagyja a konyhában a cuccokat, fogd meg, vidd be és tedd le a szekrényre,sorban. Ha majd nem tud lépni a szeméttől és koszos, büdös ruhában kell elmennie otthonról, meg fogod érezni az eredményt! Ha esetleg kihozza és leteszi a lakás többi részére, pl. tányért a konyha asztal közepére, vagy ruhákat a fürdőbe, fogd meg és tedd vissza - mondván, a lakásban emberek élnek, nem állatok, ezért ezek nem megengedettek. Ha lázadni kezd a ruhák miatt, akkor lehet majd egyezséget kötni, és ezt kell kihasználni... nem kell mosnia, kimosod neki, ha neked nem kell többet azt szagolni, ami a szobájában van ... tádááám :))) Nálam bevált! (ui: csak még annyi, hogy ez idő alatt következetesen csukd be rá mindig az ajtót, mert elég messzire mehet a dolog és lehet, hogy még ennél is keményebb szagokig fajul a helyzet! :)))

Sok szerencsét! :))) L27

2010. ápr. 18. 16:31
 3/14 A kérdező kommentje:
a lakásban mások is élnek igy nem tehetem meg hogy úgy hagyom,van egy 14 hónapos babám is,még fertőzést kap.Az az érdekes hogy nem volt ő mindig ilyen,kb 2 éve "vált"ilyenné.sokat beszélgettünk már vele és ilyenkor edeg óráig megy is rendesen a dolog,de sértődötten,nem érti miért kell napi szinten szellőztetni,vagy wc után kezet mosni,eddig megtette,most miért nem.lázad?lehet.de a fertőzés veszély nem játék,főleg ha baba is van.
2010. ápr. 18. 16:54
 4/14 anonim ***** válasza:

Hát ez sztem sokmindentől függhet, barátok lelki állapot.

Nekem volt régen egy barátok Zoli. Vele ekkora bajok nem voltak de nem járt suliba. évfolyam tárask voltunk megismerkedtünk, 8 hónap alatt nyertem el a bizalmát. De onnantól kezdve az anyukája is hozzám jött ha a fiától akart valamit mert az anyjának nem tette meg csak ha én kértem rá. Jó nem bitzos hogy ez annyira jolett volna de félig jobb mint az h teljesen kezelhetetlen volt.

lehet egy bnö jot tenne enki aki elött égne a pofikájáról a bőr....

2010. ápr. 18. 20:12
 5/14 A kérdező kommentje:
köszi,az biztos én is azt szeretném,ha lenne végre egy lány.sokak szerint nyugodtan szóljak csak neki,mert abból tanul,ha unja ha nem.sajnos vannak alapvető dolgok amiket meg kell tenni.és mivel ő is egy család része ezért neki is tenni kell.
2010. ápr. 18. 20:27
 6/14 anonim ***** válasza:
igen csak tudod mivel te is voltál tini.. a kell és a muszály szóra a tini begubóznak és tüskéket növesztenek. ha nem muszály.. naná bármit megesznek:)
2010. ápr. 18. 21:52
 7/14 anonim ***** válasza:

Az én anyám is folyton ezzel nyaggat. Bár én ebben nőttem fel. Amióta az eszem tudom( 4 éves kor körül kb) állandóan azt hallgattam hogy: rendetlen vagy, trehány vagy. Soha semmi pozitívum, vagy ha mégis, akkor 100:1.

Mivel nem kaptam dícséretet, gyerekként sem, és az életem se alakult valami jól, így a környezetem is rendetlen maradt. Ahogy idősebb lettem egyre nagyobb igényem lett a rendre, de mivel ismételten megekresték azokat az apró hibákat a szüleim a piszkálódásra, így egyre kevésbé fáradoztam.

Ha sosem szólnának( nem kell megjegyzés, pozitív se) akkor tökéletes rend lenne körülöttem. Erre volt is egy pár hónapos példa. Könnyen kitalálható miért lett vége.

Tartom magam ehhez: amilyen az életed, olyan a közvetlen környezeted.

2010. ápr. 19. 16:19
 8/14 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Elnézést,azt nem tudtam,hogy picibaba is van a háznál.Akkor ez kilőve!

Amúgy gratula a babához,jó egészséget.:)

2010. ápr. 19. 17:38
 9/14 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy így akarja felhívni magára a figyelmet? Testvérféltékenység, hiszen Te nem miatta aggódsz, hanem, hogy a kicsi elkap valami fertőzést. Ő is elkaphat, ha tényleg ennyire rossz a helyzet. Próbáld vele éreztetni, hogy nincs hanyagolva, és próbáld bevonni a feladatokba.
2010. ápr. 20. 10:25
 10/14 A kérdező kommentje:
sajnos akkor is ilyen trehány volt amikor még nem volt pici.mivel kamasz így próbáltunk még több időt tölteni vele,amit láthatóan nem értékel.szóban igen de látszik rajta hogy inkább a fenébe kíván minket.ha nem szólok neki akkor megeszi a kosz,és hiába mondom neki,hogy káros az egészségére,nem érdekli.rengeteg dicséretet kap,de ez sem használ,és most már nagyon türelmetlen vagyok.ha nincs miért,mert sajnos nincs,miért dicsérjem.soha semmibe nem segít,a szemet is 100 felszólításra viszi le.és még sorolhatnám.remélem meg jön az esze.
2010. ápr. 20. 11:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!