Kamaszok, Ti szeretnétek menni egyetemre, fősulira?
Én még nem tudom hogy felsőoktatásba menjek-e vagy dolgozzak esetleg a sportból éljek. Most leszek 12.-es.
Ti dolgozni szeretnétek vagy tanulni?
Hanyadikosok lesztek?
18L
"Szeretnék menni egyetemre és jövőre fogok is hacsak nem emelkednek a ponthatárok több mint 30al:D"
Akkor legyél szíves utánanézni, hogy hogyan is alakulnak a ponthatárok, milyen algoritmus szerint.
Én is most megyek 12.-be, fiú vagyok.
Érettségi után mindenképp továbbtanulok, mindenképp építőmérnök ( és nem építészmérnök, sokan keverik a kettőt :D ) szeretnék lenni, mert imádom a matematikát és a statikát, ez vonz a legjobban.
Ugyan folyékonyan beszélek angolul, németül pedig most kezdtem el nyáron szabadidőmben tanulni, de nem szeretnék külföldre menni, mert szerintem nincs értelme.
Igaz, undorító ami ebben az országban folyik, de engem nem igazán érdekel sem a politika sem a közélet, TV-t már kb 5 éve nem nézek, facebookon is direkt letiltottam minden ilyen oldalt és azoknak az ismerőseimnek is kikapcsoltam a követését, akik politikai dolgokat osztanak meg, mert magasról teszek rá. Felőlem úgy lopják és csalják szét az országot ahogy akarják, nem igazán izgat, úgysem lehet ellene semmit tenni.
A pénz sem lényeg. Mindenki sír az alacsony bérek miatt, igaz, tényleg alacsonyok nyugathoz viszonyítva, de ez nekem teljesen lényegtelen. Ha tényleg sikerül mérnökként lediplomáznom, pályakezdőként alap dolog a nettó 200 ezer forint körüli fizetés ( ami 5-6 év után simán a duplájára nő ), az meg én akárhogy is számolgattam bőven elég hogy vígan eléljek belőle.
Lehet, hogy bármelyik nyugati országban a pályakezdő alap fizetés is 600-700 ezer forint körül van ( ezt nem tudom biztosra, csak mondtam egy számot, de gyanítom van ennyi ), de nekem az, amit itthon fogok keresni is bőven elég lesz, és legalább nem vagyok távol a családomtól.
6-os vagyok és nagyon szeretnék csillagász vagy kémikus lenni. Érdekelnek különböző elemek reakciói.
12/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!