Kamaszok, melyik ország (ok) ban (esetleg melyik település (ek) en) tervezitek a jövőtöket? Mivel szeretnétek foglalkozni?
Ha külföldre akartok menni; véglegesen ott maradtok, vagy majd később visszaköltöztök?
Ha lehet, kort és nemet is kérnék mindenkitől! :D
Kedves "normális fiatal"!
Szomorú hogy pár sor alapján ilyen fröcsögve ítélkezel rólunk és a döntéseinkről. Igazán tanulságos ugyanakkor, remek képet mutat a magyar társadalom harcosan nemzeti érzelmű részéről. Nem győztél meg hogy itthon mardjak, sőt, őszintén szólva ez a gyűlölködő hozzáállás az egyik ok amiért fontolóra vettem a végleges költözést.
Ne aggódj, eszemben sincs itthon tanulni és részesülni a leépített felsőoktatás örömeiből. Az állam pénzének költéséről meg annyit, hogy mivel az én megcélzott szakjaim (közgáz-politológia) államilag támogatott helyei egyre csökkennek és a maradék is kötelező röghözkötéssel jár, közelíti a nullát az esélye annak hogy igénybe veszem ezt a lehetőséget. Ezesetben pedig úgy áll a dolog, hogy nem csak hogy nem költeném az állam pénzét de az állam költené a tandíjam fedezéséért vállalt diákmunka adóját. Lényegtelen.
A lényeg hogy örvendetes volna ha a véleményedet mások magyarságáról és elmeállapotáról nem egy fórumon írt 5-10 sor alapján alkotnád és nem ebben a stílusban közölnéd. További szép napot.
09.50.
Mert szaros vagy; kár volt rád egy fillért is költeni.
Érted kár volt a nyelvújítás is.
23.16.
Az Usa-ban most kezdődik minden?
A gyárak kínai kézben, csak a made in usa-t írják rá a termékeikre, a feldolgozás Kínában történik.
Most kezdődnek csak a problémák, de nem csak ott.
11.58.
Senki nem akar meggyőzni az "itthon"maradásról, épp ellenkezőleg.
A minél kevesebb kidobott pénz érdekében minél előbbi távozásra bíztatnánk.
Így fog érvényesülni a kevesebb többet ér elve.
Aki államilag finanszírozott szakmát tanul (egyetem vagy még lehet az OKJ is ide tartozik) annak 5 évig itthon kell dolgoznia amíg vissza nem térül az amit rá költöttek.
17.19.
És mit csinálnak, ha nem marad, és fogja magát, elmegy?
Nem zárhatják be, igaz? És mennyit az olyan ember munkája, aki kénytelen 5 évig ott dolgozni, ahol nem akar?
Talán még kárt is okozhat, ha olyan helyen dolgozik.
Elfogadja vagy nem.
Ha elfogadja vállalja tehát múszály lesz neki vagy számolnia kell a következményekkel.
Ha pedig kárt tesz másban akkor pedig megy a büntetés.
Nem ilyen egyszerű megszabadulniuk tőlünk.
Németországban tanulok ápolónőnek (19 vagyok)
A jövőben ha van rá lehetőségem a világ bármely országában szivesen dolgoznék illetve tanulnék pár évet. Hosszútávon pedig Európában szeretnék élni, családot alapítani stb... Magyarországra nem hiszem hogy hazaköltözöm.
Az USA-ban mennék egy jó egyetemre, majd először Magyarországon épitgetém a tudós karrieremet, aztán a NASA-nál szeretnék elhelyezkedni.
12/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!