Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szülők válaszát várom inkább,...

Szülők válaszát várom inkább, de szívesen fogadok minden véleményt. Ti meg engednétek?

Figyelt kérdés

Jövőre középsuliba megyek. És már meg van hogy hova szeretnék menni viszont anyuék azt mondták hogy semmiféle képpen nem mehetek mert messze van és nem tudnak pár pillanat alatt ott leni ha valami bajom lesz. Viszont én nagyon szerenék a Pécsi művészeti középsuliba menni. Ti megengednétek 15 éves lányotoknak hogy oda mennyen?

Dunaújváros-Pécs a távolság.

14/L

2010. ápr. 15. 18:21
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
88%

Kolesz?

Mert akkor a szüleid kicsit kemények. Miért ne? Ha az a pálya érdekel, nem szabad akadályozniuk.

2010. ápr. 15. 18:22
 2/17 anonim ***** válasza:
85%

Ha kollégiumba mennél (gondolom oda),akkor persze meg.

De előtte tartanék egy nagy elbeszélgetést és utána.

Egy középiskola választás a gyermek dolga a szülőnek

támogatnia kell!(jó persze szülőnek is van beleszólása)

Úgy gondolom a szüleid nagyon féltenek,ami megérthető,de

agódnak,hogy a pici lányuk már mégse olyan pici.

Én is kollégista voltam,anno.

Nagyon élveztem.Sok buli,barátok,valljuk be ez így van :)

Nincs ezzel semmi gond.

Beszéld meg a szüleiddel,hogy neked ez az álmod,engedjék

meg,és,hogy vigyáznak ott rád,biztonságban leszel,és

attól ugyan ugy a kicsi lányuk leszel.

Sok Sikert.

2010. ápr. 15. 18:29
 3/17 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Itt sajna az a legnagyobb baj hogy anyuék szerint amilyen pályát szeretnék én választani arra nem nagy a kereset. De azt nem is veszik figyelembe hogy én mit akarok. Oké hogy a közelükbe szeretnének tudni, meg féltenek de inkább hganiuk kéne hogy azt csináljam amit szeretnék és ne valami olyat ami nekik tetszik és nekem pedig nem :(
2010. ápr. 15. 18:29
 4/17 anonim ***** válasza:

Ha a gyermekem elég felnőtt hozzá, hogy felügyelet nélkül is el merjem engedni, nem iszik, nem csavarog, nem drogozik, stb. akkor minden további nélkül elengedném a nagyvilágba, hiszen a távollét neki is csak hasznára válna, önnállósodna, és olyan élményeket szerezhetne, amiket a fiatal csak kollégiumban szerezhet.

Ha azonban bármilyen szempontból megbízhatatlan lenne a gyermek, ha tudnék olyan dologról, ami miatt jobb, hogyha szem előtt van (pl. "szeret" inni a haverokkal, vagy szívesen jár időnként iskola mellé, esetleg többször is "próbálta" már a füvet, stb.) akkor egészen biztosan nem engedném el kollégiumba, még akkor sem, ha a továbbtanulás szempontjából ez lenne a gyerkőc érdeke.

2010. ápr. 15. 18:32
 5/17 anonim ***** válasza:
80%

2.válaszoló vagyok:

Igen sajnos ezt sok szülő elköveti,hogy nem azt nézzik

a gyermek mit szeretne.Szerintem nem túl jó az anyagi

helyzetetek (javits ki ha tévedek) és szeretnék ha neked

nem lenne gond a pénzeddel.

Ha jól végzed a munkádat akkor keresshec ezzel is.

Pontosan mivel szeretnél elhelyezkedni??

2010. ápr. 15. 18:33
 6/17 anonim ***** válasza:
80%
Gondolom attól félnek, hogy rossz társaságba keveredsz, el kezdesz zülleni stb. Magyarázd el, hogy ez nem távolságfüggő és, hogy ezt eddig is már megtehetted volna, de nem tetted. Ezzel is bizonyítottad, hogy megbízható vagy.
2010. ápr. 15. 18:36
 7/17 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Én konkrétan grafikus téren szeretnék ott elhelyszkedni mert már kiskorom óta foglalkozik anyum a rajz tudásom képesítésével. Igen anyuék attól is féltenek hogy ros társaságba kerülök, pedig én az ilyen dolgokat nagy ívben el kerülöm. Sose ittam és se a cigit se a füvezést nem próbáltam ki. És kisebb részben az anyagiak is közre játszanak de ezt még tudnánk finaszírozni. De akármit mondok nem akarnak bele egyezni mert szerintük a távolság túl nagy ahhoz hogy egy 15 éves lány el távolodjon a szüleitől. És még az sem segít hogy Pécsre jár az eggyik ismerősünk suliba aki úgy viszonylag tudna rám vigyázni :(
2010. ápr. 15. 18:43
 8/17 anonim ***** válasza:

szia

bodajkon is van ilyen

közelebb van,nézz utána

2010. ápr. 15. 18:45
 9/17 anonim ***** válasza:

Ha idáig kiérdemelted a szüleid bizalmát, akkor azt hiszem, nem teljesen jogos, hogy nem akarnak elengedni...

Igaz, hogy a mai világban tényleg nagyon sok minden történhet egy fiatallal, és a felelősség a szüleid kezében van.... Nehéz ügy ez.

2010. ápr. 15. 18:47
 10/17 anonim ***** válasza:

Nem lehet,hogy a szüleid anyagiak nem tudnák ezt finanszírozni?

Vagyis a :

Elég sok költség egy kollégium és egy középiskola és

a sok felszerelés.

Bár ez ha közelebb lenne se lehetne túlságosan olcsobban kihozni.

És megkérdezted,hogy akkor hova szándékoznak íratni?

Melyik gimnáziumba,szakmunkásba??Kérdezzd meg tőlük.

2010. ápr. 15. 18:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!