Miket vársz el a 15 éves lányodtól? Mitől tiltod?
- Elvárod, hogy (be)segítsen a házimunkába? Ha igen: miben és milyen gyakran?
- Hányas átlagot vársz el tőle?
- Lehet barátja? Ha igen, együtt alhatnak?
- Hétvégente eljárhat bulizni? Ha igen, mikorra kell hazajönnie?
- Hétköznap délutánonként engeded csavarogni haverokkal? Ha igen, mikorra kell otthon lennie?
- Ihat alkoholt? Dohányozhat?
- Sminkelhet? Festheti a haját?
- Adsz neki zsebpénzt? Ha igen, mennyit? Mit kell abból fedeznie? A zsebpénzét alanyi jogon kapja, vagy függővé teszed valamitől?
- Miket tiltasz neki?
- Ha esetleg valamilyen tiltott dolgot csinál, megbünteted? Mivel szoktad büntetni?
#10 ez közel se biztos. Én is szép voltam 15-16 évesen, mégse aludtam pasival, pedig volt barátom, de ennyi idősen nem kell felnőttesdit játszani.
Egyébként most sem vagyok öreg (20).. Szóval nem minden mai fiatal "olyan"..
Biztos vagyok abban, hogy le leszek pontozva de azért válaszolok.
-Nem várják el, hogy segítsek a takarításban mivel az iskola miatt hétköznap nem itthon lakom. Viszont ha itthon vagyok és főzök valamit akkor elmosogatok, illetve a szobámat is rendbehozom.
-Elvárnák a 4-es átlagot de nem igazán sikerült teljesítenem.
-Lehet barátom, minden hétvégén és minden iskolai szünetbe együtt alszunk.
-Eljárhatnék de nem teszem.
-Mivel nem tartózkodom itthon hétköznap ezért erre nem tudok válaszolni.
-Házibulik vagy ünnepek alkalmával ihatok alkoholt.
-Sminkelhetek, festhetem a hajam
-Nem kapok zsebpénzt.
-Nincs kifejezetten tiltva semmi, úgy neveltek, hogy tudjam a határokat.
15 éves lány vagyok, de válaszolnék, ha nem gond. Évvesztes vagyok, tehát most fejeztem be a 8. osztályt.
-Elvárás: A füvet én nyírom, a kutya után én takarítok, és a szobámat én takarítom és tartom rendben. Ezeken felül néha mosogatok, vagy mosok, teregetek, takarítok, locsolom a virágokat, kertészkedek, mikor mit.
-Annyi az elvárás, hogy ne legyen 3-masom. Idén 4.65-ös átlagom volt (tavaly megcsúsztam 4.45-tel, előtte mindig 4.9 fölött volt).
- Lehet barátom, volt is. Bemutattam már ismerkedésnél, anyám elengedett vele mindig hétvégén. Jöhetett hozzánk is, de együtt alvásról szó se volt. De nem is engedte volna meg anyu, nem preferálja az ilyesmit.
- Nem volt téma még eddig, nem járok el. Szülinapi buliban voltam januárban, fél 10-re kellett hazajönnöm, meg múlt héten voltam buliban. Fél 11 körül értem haza, de anyám azt mondta, nem számított rám éjfél előtt. Barátnőm anyukája hozott, vitt minket, anyám tudta, hol vagyok és kikkel.
- Elengednek. Ha kész a házi, és megtanultam mindent, 8-ig maradhatok.
- Alkoholt keveset igatok, de nem szoktam. Dohányzás főbenjáró...
- Szempillaspirál, szájfény, miegyéb megengedett, de csak korrektort használok, azt se gyakran. Anya megengedi, hogy fessem a hajam, de nem teszem.
- Havi 12000 körül kapok, de abból fizetem az ebédpénzt és a telefonszámlát. Ami marad, félrerakom, most gyűjtök. Ez jár alanyi jogon, de ha kérek valamire, mondjuk 1 könyvre, vagy mozira, miegyéb, akkor általában kapok.
- Dohányzás, drog tiltva, de drogokról nem is beszéltünk még, nyilvánvaló, hogy tilos.
- Nem csinálok tiltott dolgokat.
-néha besegíthet a mosogatásba, a szobája takarításába (asztala letörlése, ablaktörlés meg ilyenek) illetve rendrakád a szobában, ezeket a házimunkákat várom el tőle
-Jó lenne ha minimum egy 4-es átlaggal rendelkezne, nem kell kitűnőnek lenni, de szerintem azért jó lenne ha jó jegyei lennének a bizonyítványban
-Lehet barátja, együttaludhatnak, de csak alvás, más nem, úgy engedném meg!!!
-Discoba mèg nem engedném el, de ha egy osztálytársa vagy barátja rendez házibulit vagy pl szilveszteri bulit, akkor oda elengedném.
-Igen, elengedném a haverokkal, de meg kell írnia a leckéit és ne menjen a tanulás rovására
-Nem ihat alkoholt, nem dohányozhat.
-Sminkelhet a korának megfelelően, alkalomhoz illően és nem túl nagy feltűnést keltve. A haját festheti normális hajszínekre (nem pirosra meg kékre), vagy kivilágosíthatja alul, ombre, de illeszkedjen hozzá (ha pl eredetileg szőke, ne fesse be feketére a haját)
-Adnák zsebpénzt, amiből olyanokat venne, amiket szeretne, de nem létfontosságú (telefontok, smink, körömlakk, notesz, pénztárca) Ha például telefont akar, arra nagyrészben neki kell gyűjtenie, maximum besegítek neki egy kicsit vagy szülinapjára kap rá pénzt.
-Tiltom a cigizést, drogozást, hajnali és éjszakai hazajárkálást.
-Szerintem nem a kemény leszidás, verés célravezető, hanem megbeszéljük, esetleg büntetést kap.
Nekem nincs gyerekem, de ha lenne, így csinálnám.
-el nem várom h segítsen, de hálás vagyok ha segít
-ez full hülyeség először is azok csak számok, másodszor ha pl töriből benyakalja az összes retkes évszámot, akkor semmivel nincs előrébb az életben ó, elvárás ne bukjon semmiből
-mi az h lehet-e barátja:DDD az embernek már ovodás korábban vannak barátai.. Ha másik értelemben érted akkor is hasanló válaszom miért ne lehetne? szereti nincs gond. Neked se mondja meg senki gondolom kivel találkozhatsz. Együtt alvás, sose értetem a kérdést...Ott kezdődik h 15éves lány és barátja van akkor valószinűleg már megtörtént... (ha nem akarja szüzességét elbeszíteni, akkor is petting tuti)
-Szociális élet alapja h eljárjon otthonról... ismerkedni, szórakozni, barátkozni.. Mikor jöjjön haza ez egy hülye kérdés mert attól függ hova megy
-hát kövi kérdésed se igazán értem mit csináljon szegény ha ne haverjaival mászkáljon suli után?... szintén szociális élet alapja, másik lehetőség, hogy bemegy szobájába és ott gépezik egész délután az mivel jobb?...
-dohányozni hát meg kell vele beszélni miért rossz stb de alapjába ő döntése (úgy se tudod ellenőrini amennyiben nincs bekamerázva egész nap) pia a bulik velejárója
- smink? ez azért elég alap már alsós lányok általánosba is sminkelik magukat miért? szebbek akarnak lenni.. kiemelni vonásaikat stb stb hajfestés ugyanúgy szépség, kinézet
- hát mai világban pénz nélkül semmit nem lehet csinálni szóval persze h adok neki. fedeznie abból: kaja, ital, ruha, cipők, smink, dezodortól elkezdve minden
- Hát a drog az tilos... (nyílván nem a kávéra gondolok (főként randi droggal vigyázzon, kiszolgáltatja magát ezekkel))
- Ilyenkor jöhet egy kis bulimegvonás, kevesebb zsebpénz
Remélem eléggé kifejtettem lényegében igazából amit nagyon akar azt úgyis megcsinálja ha össze veszel ezek miatt vele akkor csak elcseszed a kapcsolatotokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!