Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ebben az esetben valóban...

Ebben az esetben valóban rossznak számít a gyerek?

Figyelt kérdés

Adott egy tini, aki 12-13 éves korára 'lázadni' kezd, ami fekete ruhákban, rock zenében mutatkozik meg. Ezen kívül egyre kevesebb érdeklődést tanúsít az iskolával kapcsolatos dolgokra, romalnak a jegyei. Kiderült, hogy az osztálytársai piszkálták.

Majd iskolaváltás következett, ahol a tanárok fogták ki a stílusa miatt (fekete ruházat, bakancs, láncok, szimatszatyor). A magatartásával nem volt sosem különösen gond, az órai beszélgetéseken kívül. 1,5 év után visszakerült a régi iskolába, de más osztályba.

Ott jobban romlott az átlaga (3,x), az osztálytársai keményen bántalmazták verbálisan. Családi zűrök, tanulási gondok jelentkeztek, különórákat ellógott. Ez 8. osztályban volt. Félévkor eltitkolta a jegyeit, amiből nagy balhé lett. Év vége előtt öngyilkossággal próbálkozott, de nem sikerült neki. Állítása szerint nem ültek le vele megbeszélni se a félévit, sem az öngyilkosságot, csak büntették, amitől depressziósabb lett. Az anyuka pár pszichológussal történő beszélgetés után eldöntötte, hogy nincs erre szüksége a lányának.

Az anyuka 8. osztály nyarán drogtesztet csináltatott a lánnyal, mert rosszul lett (nem drogozott, negatív lett), valamint meggyanúsította, hogy több fiúval is biztosan lefeküdt. Mivel azon a nyáron fiúkkal töltött el pár naponta 1-2 órát.

Aztán egyházi gimnáziumba küldték a szülők.

Normális ez a hozzáállás a szülők részéről. Valóban rossznak mondható ez a lány?

2016. jún. 12. 20:04
1 2
 11/11 anonim válasza:

Nem rossz a gyerek.

Én is átestem ezen a korszakon.

Bakancs, csan fekete ruhák, Metal zene stb..

De ezzel szerintem semmi gond nincsen. Az meg hogy próbálkozott öngyilkossággal, gondolom nem a semmiért volt...

És az hogy általános iskolába milyen a tanulmányi eredménye szerintem nem számít.

2016. júl. 5. 20:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!