Mennyi kiadásotok van havonta egy 13-14 éves lányra? Csak úgy kb?
Hát én most le leszek pontozva, de leírom:
Ruha: kb. 20-30 ezer (ebben benne van a cipő is, ha éppen kapok)
Kozmetikumok (smink+parfüm ilyesmik): kb 20ezer Ft (a testápolót, tusfürdőt az egész család használja, tehát külön nem kapok)
Kaja: ez a legkevesebb, mert anya csomagol nekem, a büfében nemigen veszek semmit, max ha elfogyott az uzsim.Suli után a nagyszüleimnél eszem (mamám főz:)).
16L
Utolsónak teljesen igaza van.
20-30 ezrek... rengeteg.
Mint mondtam, nekem elég 5-6 ezer, netán 10.
Én sosem voltam nagyigényű tehát amit kaptam ruhát, sminket mindig megbecsültem és beosztottam, hogy erre ne keljen pénzt adni...(de mindig ápolt, divatos, és kisminkelt voltam) Van az évben elég ünnep, amikor lehet kérni ruhát meg sminket, meg extrákat. Én havonta 1000 ft zsebpénzt kaptam, azt ettem amit vittem a suliba, és utána csak itthon...Ha luxus volt akkor kaptam 500-1000 ft-ot hogy vegyek magamnak a büfébe valamit, de ennek legalább 1 hétig ki kellett tartania. Magánórákat és sportolási lehetőségeket biztosított az iskola, aki akart ment... Nyilván ugye a rezsi, a tisztálkodási eszközök, maga az iskolai tankönyvek, ezek kifizetése súlyos pénzekbe kerül, de ez nem csak a 13-14 évesekre vonatkozik. Ezzel már akkor is számolni kellett, mikor megszületett az illető gyerek.
Én most 20éves vagyok, és határozottan ragaszkodom ahhoz, hogy ami az én javamat szolgálja iskolák és egyéb, azt én fizetem a fizetésemből, ezen felül, haza is kell adni. Nem hinném, hogy el kell kapatni a 13-14 éves korosztályt, de úgy isten igazából senkit! Én nem mondom, hogy nem örültem volna anno, ha több pénzt kapok, mert azért az anyagi körülmények megengedték bőven, de ha ez nem így lett volna, most én is teljesen más lennék, és nem tudnék megállni a saját lábamon.
Rám kb havi 20-30ezer ft-t költenek a szüleim, de ebbe minden benne van.-újságok,ruhák,sminkek,tisztálkodási szerek,szertorna,zeneiskola,kaja suliba,pénz ha kérek,net,palackos vizeim [csak azt iszom], heti egy pizzám :D-.
13/L
Elég nehéz szerintem ezeket összeszámolni. A tisztelt Kérdező bizonyára tervezni szeretné a jövőjét. Talán a tervezéshez az lenne a legcélszerűbb, ha egy hasonló életszínvonalon élő család összes kiadását vennéd alapul. Ami a számlakivonatok "terhelés" mezőjében szerepel. Amiben a szemétszállítási díjtól kezdve a lakásbiztosításon át a hitel törlesztőrészlete is benne van.
Azt ne akarja elhitetni egyetlen 12 éves gyerkőc se, hogy havi 20.000 Ft-ba kerül az "eltartásuk". Ennél azért jóval több.
Apa kocsival visz suliba? (azon van kötelező felelősségbiztosítás, fogyaszt üzemanyagot, folyamatosan veszít az értékéből és még szervizelésre is szorul)
Kenyeret eszel minden nap csapvízzel? (Egyszer menjetek el közösen vásárolni, és tételesen egy számológép segítségével add össze, hogy a bevásárlás hányad része eshet rád. Bizonyára a fogkrémet is használod, a tisztítószerek a te szobádat is tisztítják, tehát lehetőleg ne csak a csokit számold.)
Számtalan ilyen elsőre talán kevésbé szembetűnő kis "apró" költség van még, ami miatt az általatok említett 20.000 Ft elé nyugodtan oda lehet írni az egész számú szorzót.
Így belegondolva elég sok.... nagyon sok...
Na, kezdjük az elején
Kollégiumi díj+kaja=20.000
Könyvek, jegyzetek=20.000 ( évente 1*szer)
4.000=kozmetikai termékek(szappan, tusfürdő, sampon, balzsam, arclemosó...)
4.000=bérlet
12.000=költőpénz(3/4-ede megmarad)
14/L
Jesszusom !!!
A mi fizetésünkből ennyire nem telik !
Bár gyermekeimnek mindene megvan amire szüksége van (magunkon spórolunk ).
De a 14 éves lányom kap : havi 2000 zsebpénzt + bérlet (havi: 1500 Ft) + meleg étkezési utalvány (havi kb . 2000 )+ ruhákra (havi 1-2000 max) . A fiamra (19 éves múlt ) havi 5000 zsebpénz + 5000 bérlet , ruhákra fél évente : 5-6000 + kb.2000 Ft meleg étkezési utalvány . ENNYI!!! (mindkettőnknek diplomája van :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!