Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Azt hiszem nekem kell megtenne...

Azt hiszem nekem kell megtennem ezt a lépést, de hogy kezdjek bele?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 18 éves lány vagyok, és van egy 14 éves húgom. Mostanában láttam hogy az egyik barátnőjével beszélgetni szoktak szexuális dolgokról. Pontosabban a barátnője mondja inkább a dolgokat, húgom nem nagyon fűzött semmit hozzá. (Nem vette észre hogy rálátok a facebookos beszélgetésre.) Mivel tudom hogy anya nem beszélt vele soha még ilyen témáról (velem sem beszélt) azért gondoltam arra, hogy nekem kellene beszélni vele. Csak nem tudom hogy kezdjek neki, vagy mit mondjak/kérdezzek. Tudnátok nekem ebben tanácsot adni aki átesett már rajta? Köszönöm előre is!

2016. máj. 22. 13:06
 1/6 Bella169 ***** válasza:
100%

Szerintem csak ajánld fel neki, hogy veled beszélhet ilyen dolgokról. Azt véletlenül se említsd meg, hogy láttd a beszélgetését.

PL így:

Elmondod neki, hogy tudod, hogy abba a korba ért amikor már érdekelheti a szexualitás, és tudod milyen rossz, hogy innen-onnan (barátnőktől, internetről) kell össerakni félinformációkból a dokat, mert nincs kivel őszintén beszélgetni. Hogy anyukátokkal te sem tudtál ilyen dolgokról beszélgetni, pedig jó lett volna. Így ha esetleg igényt tartana egy ilyen beszélgetésre, akkor te szívesen leülsz vele erről beszélni, válaszolsz a kérdéseire.

Aztán majd eldönti, hogy ezt veled akarja e megbeszélni. Tudjon a lehetőségről és ennyi. Erőszakkal úgy se tudsz neki kiselőadást tartani.

Arra még figyelj, hogy ha kérné hogy beszélgessetek, akkor tartózkodj a kioktató stílustól. Inkább legyen egy csajos beszélgetés és óvatosan terelgesd a helyes irány (védekezés ...stb) felé.

2016. máj. 22. 13:25
 2/6 A kérdező kommentje:
Igazad van, nagyon szépen köszönöm!!
2016. máj. 22. 13:31
 3/6 anonim ***** válasza:
Lehet hogy már ő is túl van rajta
2016. máj. 22. 21:06
 4/6 A kérdező kommentje:
14 éves. Az, hogy nem beszélt vele anya nyíltan, nem azt jelenti, hogy nincs megnevelve. Még fiúja sem volt meg semmi hasonló. Egyszerűen csak fontosnak tartom, hogy tudjon a dolgokról. Tudom nekem milyen rossz volt, nem akarom hogy neki is az legyen.
2016. máj. 22. 22:28
 5/6 anonim ***** válasza:
Velünk beszéltek a szüleink, ha akartuk, de öcsém valamiért csak tőlem volt hajlandó kérdezni. Nekem mobdjuk nem volt nehéz, mert feltette a kérdéseit, én pedig normálisan válaszoltam neki. Mindig hozzátettem, hogy bármi van, és anyától nem meri, akkor mondja nekem nyugodtan. Szerintem ezért mondta nekem, én mindig komolyan válaszoltam neki, nem röhögve, nem elbagatelizálva.
2016. jún. 2. 09:36
 6/6 anonim válasza:

Van egy 17 éves lányom,16 éves fiam és egy 13 éves lányom.Az iskolában nem sokat tanultak erról a témárol.A nagyobbik lányom az irodalomból,beszélgetésekből tudja a dolgokat.A kisebbik kérdez.Nyiltan meg kell mondani a kérdéseikre a választ.Ha kertelünk,eltereljük a szót semmit nem érünk vele.

Hogy kezdj hozzá?Ülj le vele,és kérdezd meg mit tud erről a témáról.A többi már megy magától.Apa létemre a lányom jön hozzám,és a fiam természetesen.

2017. aug. 1. 19:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!