Nem gépezhetek, nincs magánéletem ez így normális?
Nehogy már közösen kelljen kidolgoznia a napirendjét egy 14 évesnek a szüleivel :DD Oké, gyerek még, de azért már egyáltalán nem olyan kicsi, nem hiszem, hogy a szüleinek percre pontosan tudniuk kellene, hogy mit csinál a gyerek éppen... Szerintem a szülei már kb. klinikai esetek, beteges, hogy ennyi idősen ennyire szabályozni akarják szegény fiút.
Amúgy egyke vagy kérdező, ugye? :D
Szerencsére nem voltam ilyen helyzetben, a szüleim viszonylag normálisak (sőt, ők talán inkább a ló túloldalán voltak mindig is), szóval nem tudom mit lehet az ilyen szülőkkel kezdeni, de az első lépés szerintem mindenképpen az, hogy leültök szép higgadtan megbeszélni a dolgokat. Bedobhatsz valami hatásvadász közhelyes dumát, pl. hogy tudod, hogy te mindig az ő kicsi fiuk leszel, de el kell fogadniuk, hogy már nem kisgyerek vagy, hanem lassan felnősz, így több szabadságra van szükséged; ígérd meg, hogy nem fogsz elkallódni, tartod a tanulmányi átlagodat (ami szvsz kicsit gyenge, főleg, ha még általánosba jársz, de nem az én dolgom ezt esetedben eldönteni); stbstb...
Nagyszüleiddel mi a helyzet? Szerintük nem túl szigorúak a szüleid? Talán ők tudnának rájuk hatni egy kicsit, vagy a szüleid barátai (én mondjuk kicsit rosszul érezném magam, ha bevallanám nekik, hogy milyen elvetemültek a szüleim, de végső esetben simán beszélnék velük is, szerintem a barátok még a nagy szülőknél is jobban tudnának hatni a szüleidre).
Sok sikert, őszintén remélem, hogy megenyhülnek kicsit a szüleid, mert elhiszem, hogy ez így nem lehet túl jó!
Nagyon jól kiragadtad a mondandóm lényegét :DDD
Egyébként írtam, hogy szerény véleményem szerint gyenge!
13, mi a gyenge a 4-es átlagban? A nevében is benne van: "jó". Nem tudhatod, a kérdező milyen képességű, lehet, hogy ez nála a maximum. Én se volzam soha szín 5-ös, pedig minden elmondható rólam, csak az nem, hogy lusta voltam.
Kérdező, a szüleid nem normálisak, az biztos. 8-kor aludni? Talán egy 2 évesnél lehet normális, bár kicsit ott is túl korán van. Hazaérsz délután, ebéd, tanulás, HÁZIMUNKA (itt is írták, milyen fontos), fürdés, alvás. Hol van itt a kikapcsolódás, mikor az ágyadon fekve nézel ki a fejedből, vagy bekapcsolod a tévét és megnézel vmi 1 órás sorozatot? Egy gyereknek, akinek tanulásból és takarításból áll az egész napja, igenis kijár egy kis semmittevés! Volt egy ismerősöm, aki mindig így élt, 3 hetet járt iskolába, aztán 1 hetet hiányzott, és így tovább, mert egy idő után BELEBETEGEDETT a napirendjébe. Nem lenne egyszerűbb elviselhetővé tenni a mindennapokat, és 2-3 havonta hiányozni csak?
Meg mi ez, hogy leveszik a szobád ajtaját? Azzal konkrétan mi a céljuk? Hogy maszturbálás közben meglessenek? És a mobiltelefon elvétel. Már bocs, de a mobiltelefon nem arra való, hogy mindig ott legyen a zsebedben, hogy bármikor hívd őket vagy hívhassanak, hogyha baj van? Észkombájnok.
Az a tippem, hogyha kérnek valamit, csináld meg, ha kérdeznek valamit, válaszolj szűkszavúan, és ha csak sima "beszélgetést" akarnak kezdeményezni, rázd le őket. Majd csak feltűnik nekik, hogy valamit elrontottak, mert a gyerekük ndm keresi a társaságukat. 3-asokat meg próbálj meg ne szerezni, a 4-esekbe nem tudnak belekötni. Amikor szólnak 8 órakor, hogy feküdj le aludni, rajzolgass, csinálj akármit, a lényeg higy lássák, hogy 10 óra előtt nem fekszel le aludni.
Ha párszor maszturbáláson kapnak majd visszateszik a szobaajtót...
Viccen kívül, van egy szint ami oké, pl kettes hoz a gyerek, mondjuk a gépet csak leckére használhatja amíg nem szerez egy minimum 4-est, vagy telefon elvétel x hétre, de amit a szüleid csinálnak az már beteges, más szülő meg a földet csókolja ha a gyerekének 4-es az átlaga.
Mi a francnak mennél 8-kor aludni hétköznap? 6 évesen 9-ig fent lehettem, most éjfélkor/hajnali 1-kor megyek aludni és 5-kor kelek (mindemellé napi 1 instant tejeskávéval, nem tudom hogy csinálom, ennek nem kéne lehetségesnek lennie) persze ezt ne vedd követendő példaként, de a legtöbb tini 10-ig minimum fent parádézhat. Ha nagyon erőltetik, menj el aludni 8-kor, aztán ha kialudtad mondjuk a neked szükséges 8 órát, pattanj ki az ágyból hajnali 4-kor frissen és üdén és teljes nyugalommal, hangtompítás nélkül kezd meg a napod, hamar rájönnek miért nincs értelme ilyen korán aludni küldeni.
De ha a konnektorokat bedugják akkor villany sincs a szobádban vagy miafranc mert az már tényleg az a szint mikor megérné szüleidnek egy agykurkász.
Elég rossz helyzet. A szüleim velem is hasonlóan viselkedtek. Apám a mai napig elhord minden sz.arnak és lelkileg megaláz. Voltak gondjaim az iskolában és csak a szúrós szavaival támadott. Hogy én egy kö..csög vagyok, az osztálytársaim pedig a normális gyerekek. 24 éves vagyok és amai napig ezt csinálja. A barátnőmet nem fogadja el, sem ő sem anyám, az előző barátnőmet sem fogadta el egyik sem. bolhából elefántot csinálnak és kétszínűek. Irányítani akarnak és közben szidnak.
gondolnák sokan,.. dehát akkor miért nem hagyom itt az otthonom?? Nos erre kifejtősebb és bonyolultabb választ tudok adni ami a jószívűségemhez, a totális idiotizmusomhoz és a reményhez köthető. Valamint a családi vállalkozásokhoz amit sajnálok.
De sokáig úgy sem fogom bírni, elhatároztam még teszek egy utolsó próbát és aztán lelépek.
Írta valaki fentebb hogyha nem tetszik a rendszer akkor menj és tanulj ki egy szakmát és menj el dolgozni, költözz el.
Nem tudom mennyi idős volt a válaszadó. De már nem a kommunizmusban vagyunk, ahol már 16 évesen elmehettél érettségi nélkül szakmát szerezni és dolgozni. Talán lehetséges volna, de a jövőben nem vinné semmire a mai politikai rendszerben.
A gépezés mondjuk nem nagy kunszt, azt még talán el tudnám fogadni, de azt hogy leveszik az ajtót és eldugaszolják a konnektort.... Mitől félnek hogy beledugod az ujjad vagy mi?
Apám velem olyanokat csinált hogy mikor nagy nehezen kivívva elmentem 200 kmre tanulni minden nap megállás nélkül 8-10szer hívogatott. Mikor hazamentem holt fáradtan hétvégente és magamra csuktam az ajtót mert szerettem volna egyedül lenni még azért is megsértődött.
Ne értsetek félre, megpróbáltam elmenni dolgozni, de egyszerűen mindenbe beleszólt és nem tudtam. Azóta itthon vagyok és szó szerint bas..zom a rezet és úgy néz rám nap mint nap mint egy darab ürülékre. Barátnőmmel ahogy tudok találkozok. a nagyanyám dettó bunkó, barátnőmet leszajházta és apámmal egyetemben meg akarja monstani hogy kivel legyek együtt.
Szóval most ott tartunk hogy egy nap néhány elejtett szónál nem is beszélünk többet. Van hogy egyáltalán nem beszélünk csak elmegyünk egymás mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!