Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szerintetek melyik hatásosabb?...

Szerintetek melyik hatásosabb? Büntetni vs. Jutalmazni?

Figyelt kérdés

Egy példába összefoglalom a dolgot: a gyerek megbukott matekból félévkor.

1.Erre a szülő megfenyegeti hogy ha nem javítja ki, akkor egész vakációban nem mehet sehova mondjuk.

2. A másik verzió: Ha sikerül kijavítania, akkor elengedik Bécsbe pl...

Szerintetek melyik hatásosabb nevelési módszer?

Ti melyik verziót tapasztaljátok leginkább?

Köszi a választ

2010. ápr. 7. 19:58
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
a gyerek megbukott matekból. 1 hónapig sehova, aztán nyáron elmehet ha kijavítja??:))
2010. ápr. 9. 06:43
 12/16 anonim ***** válasza:

Szerintem a második hatásosabb. Az első is lehet hatásos de semmiképpen sem jó. Az lehet hogy jó tanuló lesz de ha kap esetleg néha rosszabb jegyet akkor összedől neki a világ. Különben sokkal jobb azért tanulni hogy valami jó dolog történjen veled pl a szülők megvesznek vmit a gyereknek amire már nagyon rég vágyott vagy elengedik vhová ahová eddig nem. Szval nem mindegy h félelemből tanulsz vagy azért h elérj vmit!

L/13

2010. ápr. 9. 18:30
 13/16 anonim ***** válasza:
Nem mehet sehova, és ha nem sikerül kijavítania, diplomaosztóig nem mehet sehova!
2010. ápr. 10. 17:07
 14/16 anonim ***** válasza:

Szia. Én csak majdnem buktam meg matekból, de nekem ennek ellenére sem tiltottak meg semmit. Sőt nekem soha nem tiltottak meg semmit. Mármint hogyha mondjuk rosszabb jegyet kapok akkor sem .. mert nincs értelme.. mert mit ér el vele a szülő, ha azt mondja, hogy " akkor 1 hétig nem gépezhetsz" "1 hétig nem mehetsz sehová " ebből úgyis az lesz, hogy a gyerek meg haragszik a szüleire és az szerintem senkinek sem lesz jó..:S

17/L

2010. ápr. 12. 20:08
 15/16 anonim válasza:
Szerintem a 2., de pl, ha a gyerek kap 1 ötöst a suliba nem kell mindjárt 2000 ft-ot adni neki(o.társamnál ez van), szóval nem kell túlzásba vinni.Én nem kaptam soha semmit 1 ötösért,de ha év végén kitűnő voltam,akkor anyáék megvették nekem azt amit régóta szerettem volna.
2010. jún. 30. 16:35
 16/16 anonim ***** válasza:

Mindkettő egyszerre!

Ha megbuksz, nem mehetsz sehova, elverlek, de ha kijavítod elmehetsz ide-oda, vagy kapsz ezt-azt.

2013. márc. 8. 17:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!