Szerintetek melyik hatásosabb? Büntetni vs. Jutalmazni?
Egy példába összefoglalom a dolgot: a gyerek megbukott matekból félévkor.
1.Erre a szülő megfenyegeti hogy ha nem javítja ki, akkor egész vakációban nem mehet sehova mondjuk.
2. A másik verzió: Ha sikerül kijavítania, akkor elengedik Bécsbe pl...
Szerintetek melyik hatásosabb nevelési módszer?
Ti melyik verziót tapasztaljátok leginkább?
Köszi a választ
Mindenképp a második, bár ez is elsülhet rosszul, de így erősebb a motiváció arra, hogy kijavítsa a rossz jegyet. A gyerek már csak olyan, hogy ha a szülő mondja, hogy azt csinálja, azért se azt fogja, ezért vagyok az első verzió ellen.
Én 16 éves fejjel úgy gondolom, hogy a rossz jegyet már csak azért is kijavítanám évvégére, hogy megmutassam, hogy meg tudom csinálni,van hozzá elég eszem + nem akarok egész nyáron tanulni, vagy esetleg évet ismételni.
Én is motiváció mellett szavazok!!
Van az a műsor, ahol egy dadus segít a szülőknek a gyerek "meg"nevelésében. Ott mindig ez a módszer, és úgy tűnik hatásos. Nekem még nagyon kicsi a lányom, de vlsz ezt fogom alkalmazni! Az egész élet így működik. Minket nagy részt pl. a fizetés motivál, ezért járunk dolgozni stb.
mind a kettő fele fele arányban és mértékkel... pl az már egy nagy hülyeség, mikor valaki minden egyes 5ösért pénzt kap...a jó tanulás a gyerek képességeihez mérten legyen alapkövetelmény... de pl ha az év végi bizonyítványa színötös, akkor azért megérdemli a jutalmat, valamit, amire már régóta vágyott
a bukás meg a másik véglet, azért igenis járjon a büntetés, mert ha egy rossz dolog kijavítása után jutalom jár, akkor a gyerek gyakorlatilag bármit megtehet, mert ha helyrehozza az elrontott dolgait, még jutalmat is kap...a rossz dolgokat büntetni kell, nem jutalmazni a kijavításukat.... ha nálam ezt a módszer alkalmazták volna a szüleim szándékosan csináltam volna minden hétem valami kijavítanivaló dolgot, hogy jutalmat kapjak...ezzel gyakorlatilag arra ösztönzöd a gyereket, h bukjon meg, mert ha kijavítja, akkor ügyesebb, mintha már eleve meg sem bukott volna....
a jutalom mindig inspirálóbb mint a félelem a büntetéstől.
kérdezd meg a szüleidet ők azért dolgoznak, hogy nehogy a főnök leb*ssza őket, hogy nem csinálnak semmit, vagy jobban szeretik ha a főnök megdícséri a munkájukat? melyik szerintük a motiválóbb? mikor dolgoznak jobban?
A félév CSAK 2 figyelmeztetés hogy húzz bele.
De sztem a 2ik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!