Melyik gyereknevelés hatásosabb, jobb? Ha mindig ráerőltetjük amit mi akarunk, és a mi akaratunk érvényesül, vagy ha közbe meghajolunk és engedünk a gyereknek?
Kettö között, és nagyban függ a gyerektöl.
Ha a gyerek nagyon erösen akaratos akkor rá kell eröltetni a mi akaratunkat is, de ha döntés képtelen, akkor azt kell ráeröltetni hogy neki legyen akarata.
ahogy mindig középutat kell megtalálni.
Van ahol lehet sőt kell engedni hogy hadd legyen gyerekkora és van ahol meg kell húzni a gyeplőt.
Valahol a kettő között szerintem.
egyik sem
inkább szabd meg a határokat és azon belül engedhetsz a gyereknek de a határ az határ azt nem lépheti át
érdemes megbeszélni elmondani a gyereknek h mit miért nem engedsz meg neki ha van válasz akkor sokkal könnyebben elfogadja a nemet még ha nem is tetszik neki
ez azért is jó mert ha nem túl szűk a mozgástere akkor eszébe sem jut folyton megszegni és sokkal kevesebb a konfliktus
és az h az ö akarata is érvényesülhet bizonyos esetekben elégedettséggel tölti el
Egyetértek az előttem szólókkal.
A túlzott szigor szerintem oda vezethet, hogy a későbbi tiltások súlytalanná válnak. Pl. ha most csak azért, hogy nekem legyen igazam, a gyerek reggel nem a kék hanem a piros pólóját kell hogy felvegye- holott tökmindegy - , akkor hogy vesz majd komolyan, amikor kérem hogy ne próbálja ki a drogokat?
A túlzott engedékenység is zsákutca.
Egyébként meg minden gyerek más, nekem a kettő is más nevelési módszert igényel. A nagyot keményen kell fogni, különben elkanászodik, a kicsire meg erélyesebben se lehet rászólni, mert összetörik a lelke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!