Én miért nem tudok ilyeneket megtenni? 14/L
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy én miért nem tudok ilyeneket csinálni,mint például most is nem lesz magán
angolom és simán elkérhetném a pénzt a szüleimtől
(2000Forint) ami az enyém lenne,és nem tudnák meg,hogy
nem voltam.De valahogy nem is tudnék elaludni azzal
a tudattal,hogy a saját szüleimtől lopom a pénzt
ugy,hogy nekem gyakorlatilag mivel lenne jobb??
A barátnőim/barátaim simán megtennék és még esküszöm
büszkék is lennének rá.
Mindenki hazudozik a szüleinek is,hogy elmegy a könyvtárba közbe a pasijával találkozik.Én
megmondtam a szüleimnek,hogy van egy barátom és
szeretném ha elfogdanák,hisz 14 éves vagyok,mondtam,
hogy nem csinálunk hülyeséget.Megértették és elis
engednek vele találkozni,és nem kell hazudoznom.
Minden nap kapok 500 forintól-1000 forintot
egy napra.Reggeli,ebéd,sulibüfé.A többiek is ebéd
helyett elteszik a pénzt és inkább egy palacsinátát
esznek amig én leves,második,desszert.Igaz,hogy
ha 500 forintot kapok akkor nem marad pénzem,de minek
kéne??Ha olyan helyre megyek adnak mindig pénzt.
Ha meg nem akkor a saját pénzemből kifizettem,
nem értem miért kéne a saját szüleimet lehúzznom,
meglopnom.Mitől lennék boldogabb??
Szerintetek bolond vagyok vagy mi?
Valahogy engem mindig az őszinteségre neveltek,nem
is nagyon szoktam hazudni.Még az ilyen házikkal sem,
hogy megrágta a kutya meg hasonló.A tanár ugyis tudja
az igaságot és még dijazza is,hogy nem regénnyel mondom
el hanem őszintén.Azért hülye se vagyok,szóval ha
olyan helyzet van amikor hazudni kell akkor tudok
hazudni,de áhh nem látom értelmét.Más is van így,mint
én??:)
Mondjuk hát még a tanárok is ilyenek mondanak:
"Az életben ma már néha muszály csalni,hogy megtudj élni"
Meg hasonlók.
És ügye még kamaszok is vagyunk kicsit értelmezzük át a szöveget,mifog kijöni belőle kb ez:
"Az életben csalj,lopj és megélhetsz"
vagy valami hasonló.
Meg valamelyik szülő elkezdni nekünk:
"Gyerekek hazudni nem mindig bűn,néha muszály"
Én ezt nem tartom normálisnak,bár szerintem a szüleim miatt.
Köszönöm,hogy válaszoltál.^^
Van olyan osztálytársam aki nagy boldogan mesélte,hogy csórt az anyjától 2000Ft-t,mert ment bulizni és előtte vett egy doboz cigit,meg piát.
Nem hiszem el,hogy nem vette észre az anyja.
Én is képtelen vagyok ilyenekre.Még ha leküldenek vásárolni és mondjuk 50Ft marad,azt is odaadom,persze van amikor mondják,hogy tegyem el,de az is más:)
Én havonta 3000Ft zsebpénzt kapok,illetve ha olyan dolog kell amire tényleg szükségem van akkor arra kapok pénzt (cipő,ruha,tonik,testápoló...)
Engem is az őszinteségre neveltek,de ez a helyes!
Nem vagy bolond,csak őszinte és tisztességes,ami szerintem inkább előny,mint hátrány.
15/L
DEHOGY VAGY BOLOND!
nekem is van egy ilyen osztálytársam.
Egyiknapról a másikra feltűnt a 12 éve nem látott apja és adott nekik pénzt és velük élt.Az apja egséz jól keresett,de az anyja nem dolgozott[:/].tavaly mindennap addig szekálta az apját amíg nem adott neki 2000forintot kajára meg minden másra[MCDONALDS,BURGERKING...].és néha eltette a pénzt és gyűjtögette,aztán meg megvett egy teljesen felesleges dolgot,amit 1-2hét után kidobott vagy tönkre tett.Ő is csinált hasonlókat,hogy eltette a színház pénzt[~3500ft]és elment ide meg oda.Most meg lóg a suliból legutóbb kémia óra előtt lelépett cigizni és vitte magával az egyik uj kis barátnőjét.Szerintem te ne akarj ilyen lenni,mert szörnyű érzés amikor csinálsz valamit és utána rájösz,hogy másnap ugyis kiderül és mi lesz...Velem ilyen tavaly volt igaz én nem loptam meg nem tettem semmi ilyen dolgot én csak néha keresztbe tettem másnak...mindennap gyomorgörcsöm volt,hogy ursiten milesz holnap??
Azóta sosem hazudok itthon és ígí sokkal jobb!!!
MARADJ MEG ILYEN ŐSZINTÉNEK!!
13/L
előző vagyok!
ja és a piálás.na attól kész vagyok amikor az egyik velem egyidős osztálytársam írja nekem msn-en ,hogy huuu de jó kis bort ittam.huu lehet,hogy egy kicsit sokvolt és nem kellett volna ennyit na mindegy a lényeg,hogy nagyon jó volt.
lehet,hogy csak én vagyok ilyen,de szerintem 13-14 évesen nem a piálással kéne foglalkoznia egy gyereknek.Én még gyerek akarok maradni.Erre meg a válasz az volt,hogy ő érti,de nagyon szereti a bort.Másik ilyen brtnm[majdnem mindenki ilyen az osztályból]meg az anyjával ment inni.hát mondom ez is remek.a többit meg már nem is mondom.bár igaz,hogy vannak kb.5-6an akik nem ilyenek.remélem többen lesznek.:)
"menő arcok"???attól még lehetsz menő, h nem vagy hülye, te csak egy jóra való gyerek vagy én sem lennék ilyenre képes...aki a szüleitől lop az mástól is lop és nálunk az nem menő, csak egy kleptomániás ßuzł
és te egy olyan csaj vagy akit szívesen elfogadnék bnőmnek:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!