Fiatalok! Vágytatok már valaha arra, hogy a 40-es években éljetek?
Szerintem több pozitívuma is volt a korabeli életnek. Az emberek összetartóbbak voltak a háborús körülmények miatt, nem volt elidegenedés stb.
Lehet túl sok második világháborús játékot játszottam a gépen, de nagyon megfogott ez a korszak.
Tényleg baromi jó lehetett háborúban élni...
A félelem miatt voltak összetartóbbak.
Engem is megfogott, sokat játszottam ilyen játékokkal de élni azt neem! Azért élőben sokkal de sokkal borzalmadabb lehetett, mi nem éltük át azt amit az idősek. Ma ez már történelem.
Meg annyi minden (kövezzetek meg ha akartok) 'fejletlen' volta technikában, háztartásban... Brrr a szülés, a kényszerek a nőkre... Brr.
De akkor nem panaszkodnék természetesen ilyenről ha abba születtünk volna bele.
De jobb a mai embernek a mai kor. Nem lennék 18-19 éves lány a háború alatt, max. Amerikában. De ott is csak szigorúan lovas farmon:)
Fiú vagy, vagy lány?
Ha fiú: elvittek volna katonának, lelőttek volna vagy megfagytál volna SZU.-ban, de ha "szerencséd" lett volna, akkor lehúzhattál volna pár évet egy munkatáborban. Nem olyan buli ám a lövöldözés háborúban, mint gépen. Melletted lövik le a legjobb barátodat, kaja nincs, de ha van az is ehetetlen. A hullákról kell lelopnod a kabátot, csizmát hogy te ne fagyj meg.
Ha lány vagy: Apádat/bátyádat/szerelmedet/férjedet nyugodt szívvel elengedted volna az ismeretlenbe? Felhívni se tudtad volna, hónapokig, évekig azt sem tudtad volna, hogy egyáltalán él-e. Sok emberről a mai napig nem derült ki, hogy meghalt-e vagy új életet kezdett valahol. Na meg abban az időben a ruszkik végigmentek a nőnemű lakosságon. Nem számít, hogy 12 éves-e a lány, vagy terhes anyuka. Parancsba volt adva, a megfélemlítés része volt. Nem véletlen, hogy akkor lett engedélyezve az abortusz, nők nagy része ruszki gyerekkel volt terhes. A nemi betegek aránya is gyanúsan magas volt...
Jobb volt szerinted? Élelem nem volt annyi, mint ma, akinek minden napra jutott kenyér, már örülhetett. Akkoriban nem értél volna rá gépen játszani, takarodhattál volna ki a földekre (ha nem a háborúba), hogy ne halj éhen.
Összetartóbbak voltak-e? Nem tudom. Szerinted akkor jobban szerették egymást a rokonok, mit ma? Szerintemd akkor jobb kapcsolata volt egy tanárnak a diákjaival? Szerinted a szomszédok kedvesebbek voltak egymással?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!