Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért kell fél 8-kor kelnem?

Miért kell fél 8-kor kelnem?

Figyelt kérdés

Apámnak az a mániája, hogy hétvégén is minimum fél 8-kor kell kelnem, akármikor érek haza/fekszem le :( Egyre jobban kikészít...

Am mindezt azzal magyarázza, hogy nem tehetem tönkre a gyomromat, mert egyenlő időközönként kell kajálni.

Mit mondhatnék neki? F/15

2010. ápr. 4. 22:04
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
89%

Mondd azt neki, ha meg kevesebbet alszol, mint amennyi jólesik, a szarral leszel egyenlő..

amúgy ez egy saját vélemény. Én reggel mikor felkelek nem kívánom rögtön a kaját,ha meg nem esik jól , hiába..

Egyáltalán nem készíted ki a gyomrod, ha egy órával később vagy korábban reggelizel :D

2010. ápr. 4. 22:09
 2/19 anonim ***** válasza:
71%
Nekem nem szólnak a szüleim hogy mikor feküdjek és mikor keljek fel mert tudják hogy ha a 10óra alvás esik jól az embernek akkor 10órát aludjon. És nekem 10óra esik jól ezért nem szólnak, max akkor ha kell nekik valamit segíteni vagy rossz voltam aztán akkor keltenek/ fektetnek le. Amúgy én volt mikor este 11kor ettem mégse készítettem ki a gyomrom, ha egyszer éhes voltam.. és éhesen nem lehet aludni. Beszél meg apuddal hogy had aludj annyit amennyi neked jól esik, és majd azután eszel ha éhes leszel..16L
2010. ápr. 4. 22:19
 3/19 anonim ***** válasza:
16%

"Akármikor érek haza..."

Ismerős helyzet, szerintem törődj bele, csak jót tesz neked.

Ha hozzászoktatod magad, hogy minden nap X órakor kelsz és X órakor (óramű pontosággal) fekszel, akkor nem lehet később gondod munkába járással sem. Így nem szokhatsz hozzá (anyám így nevezi) "lustizáshoz", így mindig friss leszel.

A kajás dologról nem tudok sokat, én mindig rendszeresen eszek. Fél 7-kor kelek minden nap, fél órával kelés után reggeli, fél 12-kor ebéd, este 8 - fél 9 között fekszek és egy órával korábban vacsorázunk.

Ez családi program, ezen beosztás alól nem kivétel ha aznap nem dolgozol/nincs suli, vagy esetleg ha hétvége van; nem kivétel sem én, sem bátyám, sem bátyám élettársa, sem szüleim, sem nagymamán.

Ha már most (de lehetett volna korábban) rendszerezed a napodat, később sokkal kevesebb gondod lesz.

Visszatérve az idézett mondatodra a válaszom elején, a hazaérésedet is próbáld meg beosztani.

Nekem személy szerint -mint már mondtam- fél 7-kor kell kelnem és 9-kor már aludnom. És teljesen friss vagyok mindennap. (Hozzáteszem -személyesen- ha csak egy darab 4-est szerzek suliban akkor suli után azonnal haza és nem mehetek sehova egy ideig (amíg ki nem javítom).)

2010. ápr. 4. 22:20
 4/19 anonim ***** válasza:
86%

Az én apám is ezt csinálta velünk anno, és egyszerűen nem jöttem rá az okára. Mi falun laktunk, és mikor munka volt a kertben (Pld. gyümölcsfa metszés, gally-takarítás, egyebek) akkor még megértettem - bár nehezen - hogy miért kelt fel 7 órakor minket.

De pld. télen, mikor kint mínusz tíz fok volt, és esett a hó... akkor is felkeltett minden szombat-vasárnap. Én gyűlöltem ezért, és anyukám is állandóan veszekedett vele, de nem volt semmi hatása...

Sajnos évekkel később hagyta abba ezt a szokását, amikor már majd 18 évesek voltunk a testvéremmel.

5/19 anonim ***** válasza:
22:20 vagyok, annyit még odaírok hogy 14/F vagyok.
 6/19 A kérdező kommentje:

Abba is rossz belegondolni, hogy min. még 10 évig tanulni fogok, és a szüleim "nyakán" lógok majd :S És mikor megkérdeztem, hogy ez meddig lesz így, azt mondta, hogy amíg velük élek...

Abban igaza van, hogy azt kell csinálnom majd, amit mond, mert akkor ráadásul majd bármikor kirakhat, de ezt akkor sem tudom mire vélni.

2010. ápr. 4. 22:43
 7/19 anonim ***** válasza:

szerintem meg akkor sem fognak kidobni. nem mereik majd megtenni a fiukkal:)

na de nem buzdítani akarlak. sztem próbáld megbeszélni apukáddal, hogy miért van ez, és h neked hogyan lenne jó:)

15/f

2010. ápr. 4. 22:53
 8/19 anonim ***** válasza:
41%

háth én kb 10 kor kelek :D

ha felkeltenek aludj vissza:P

15/l

2010. ápr. 5. 15:12
 9/19 anonim ***** válasza:
67%
Szerintem apád nem normális.
2010. ápr. 5. 17:03
 10/19 anonim ***** válasza:
81%

Ilyen maradi szülőket...

Aztán majd ha egyszer ájultan esel össze nézhetnek nagyokat.

Beszélj velük- ha nem megy, akkor aludj vissza, szard le őket.

És 19-20 évesen elköltözhetsz, albérletbe, és akkor nem zavarnak. Nekem is ezek a terveim.

14/L.

2010. ápr. 5. 19:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!