Hosszú (20-24 órás) buszutakon ti mit csináltok? Tényleg halál lesz? Ezeken kívül vinnétek mást?
Hagytam rábeszélni magam egy angliai körútra, csak az unokahúgom "elfelejtette" említeni, hogy busszal megyünk...
Repülni sokat repülök, messzebb is voltam már, szóval ott jól bírom a hosszú utazást, de azért az más színvonal, ott nem egymás szájában ülünk...
Most többen rám hozták a frászt, hogy ezt lehetetlen kibírni, öngyilkos akarok majd lenni pár óra után.
Ezeket írtam fel, hogy felvinném a buszra:
kézitáskába:
-pénztárca (készpénz, bankkártyák, iratok)
-zsebkendő
-fertőtlenítő
-mini dezodor
-a kisüveg víz (0,3)
-kisebb esernyő
-parfüm
-szájfény, púder, tükör
-fésű
-telefon, fülhallható
kézipoggyászba
-fejhallgató
-2 hordozható töltő
-iPad, 2 iPod
-törlőkendő
-kispárna
-nyakpárna
-kézkrém
-hajkefe
-egy melegebb pulcsi
-váltóruha (egy éjszakát a buszon leszünk odafele)
-sminklemosó, vatta
-fogkefe, fogkrém, szájvíz
-pléd
-füldugó, szemtakaró
Iskolai út lesz, én leszek a legidősebb (17 vagyok).
Az általad felsorolt szaroknak a felét sem vinném magammal. :D
19L
Igazvány, folyadék, szendvics. A legfontosabb.
Lehet, hogy a busz több kútnál megáll, és lehet, lesz nálad euró is, nem csak font. De nem mindig lesz időd vásárolni, sorba kell állni a WC-re és a pénztárhoz is. Másrészt nem mindig hosszabb időre áll meg a busz, van, hogy csak egy rövid pisiszünetre.
És az sem túl jó érzés, amikor a többiek felől érkezik a szalámis szendvics illata, nálad pedig semmi sincs.
Én is voltam így Angliában, teljesen kibírható volt. Amúgy nem tudom, mit vártál, ha egyszer körút. Mégis mivel mennétek egyik helyről a másikra?
Én ezeket vittem magammal a buszra:
enni- és innivaló (mindenképpen vigyél, rossz taktika, hogy "majd veszek")
fogkefe- és fogkrém
összecsukható fésű
dezodor
kézfertőtlenítő
zsepi
pénztárca
igazolványok
váltás póló és fehérnemű (a többit fölösleges átvenni)
telefon
egy könyv
fényképező (kicsi gépem van, elfér)
Minden egyéb fölösleges a listádon, és csak a helyet foglalja. Nem tudom te eddig milyen busszal jártál iskolai kirándulásra, de a legtöbbön nincs hely személyenként egy hátizsáknál/kicsi táskánál többre. Ez nem repülő, itt nincs kézipoggyász. A rengeteg smink cucc is teljesen fölösleges, utazáshoz nem kell sminkelni. Tedd őket a bőröndbe, majd a szálláson lesz helyed és időd ilyesmire. Nyakpárnát vihetsz, de kispárnát inkább ne, úgysem lesz annyi helyed.
Kellemes utat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!