Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szülők! Kb hogy néz ki a...

Szülők! Kb hogy néz ki a 14-15-16 éves gyereketek napirendje hétköznap és hétvégén?

Figyelt kérdés
Fiú vagy lány? Meg vagy elégedve a napirendjével vagy a helyében változtatnál rajta valamit?
2016. febr. 29. 17:13
 1/10 anonim ***** válasza:
58%

Hétköznap felkelés, gyors készülődés, iskola. Délutáninként tanulás, különórák. Este közös vacsora, olyankor gépezhetnek is egy kicsit. 10-kor fekvés.

Hét végén 11-12 között kelnek, ebédelnek. Szombat du. tanulás, este filmnézés. Vasárnapi késői kelés, lovaglás, fiam íjászkodni szokott még. Néha segítenek otthon egy kicsit (favágás, takarítás). Van, hogy marad vasárnapra is tanulnivaló. A fiam most cserkész képzésre jár, ha ott tölti a hétvégét, akkor persze minden más. Vasárnap este együtt megyünk misére, majd közös vacsora.

Persze, közben gépeznek keveset, van, hogy moziba mennek a barátokkal, a lányomnak néha versenye van.

Mindketten erős gimnáziumba járnak, 15F és 14L.

A nagyfiúnk már nem ez a korosztály, a 2. legnagyobb meg kollégista, bentlakós, szóval ő más eset.

Nekem ez megfelel, mondjuk kevesebb esti noszogatást a lefekvés miatt jobban elviselnék.

2016. febr. 29. 20:45
 2/10 anonim ***** válasza:
86%

Baj, ha gyerekként írom le a "napirendet"?

Hétköznap: 6:00-kor kelés, reggeli, mosdás, öltözés, 6:45-kor indulás otthonról. Busszal kb. 45 perc az út a suliig, háromnegyed 8 körül ott vagyok. 6-7 óránk van egy nap, tehát leghamarább 2-kor végzek, akkor a fél 3kor induló busszal haza tudok menni. Olyankor már fél 4-kor otthon lehetek, kicsit pihenek, eszek, közben tv-zek, aztán tanulok kb. vacsiig. LMinden nap legalább fél órát gyakorolok a zongorán, aztán 9 körül fürdés, lefekvés. Néha még kicsit olvasok az ágyban 10ig.

Ha 7 órám van, akkor a suliban fél 3 után végzek picivel, következő busz csak fél 5kor megy, addig vagy sétálok a barátnőimmel vagy zongoraórára megyek. A fél 5-ös busz nem közvetlen járat, egy átszálással vagyok otthon, majdnem 6 óra mire hazaérek. Kis pihenés, evés, tv-zés, tanulás, gyakorolni akkor is kell, ilyenkor ritkán van lehetőségem a tanulásra.

Hétvégén általában 8-fél 9kor kelünk, közösen reggelizik a család, utána kávézunk, kb. 10- fél 11 körül elkezdjük főzni az ebédet. Általában anyu főz, m addig én és a testvérem rendet rakunk a lakásban, letörölgetjük a port, felporszívózunk. Ebéd után tanulás, este már csak tv-zünk, társasozunk. Vasárnap kb. ugyanez délig, akkor délelőtt még tanulok ha nem sikerült mindent, de épp ezért tanulok hétközben is, hogy hétvégén már ne kelljen. Ebéd után vagy a barátnőmhöz megyek át, vagy ő jön hozzánk, vagy az unokatesókkal találkozunk. NYári időszakban el szoktunk menni a tóhoz fürödni.

2016. febr. 29. 21:08
 3/10 anonim ***** válasza:
51%
Melyik Se.eg.fe.j az, aki ezeket lepontozza????
2016. márc. 1. 01:02
 4/10 anonim ***** válasza:
95%

16 éves lány.

Hétköznap ébredés 6-kor, reggeli stb. Fél 7-kor indul a buszra. Szakközépiskolába jár. Minden nap fél 4 után ér haza.

Tanulás, egy kis internet, családi vacsora. 8 körül fürdik, 10 körül fekszik le.

Hétvégén is max. 8-9 között felkel. Néha segít a konyhában, de általában tanul, mamát látogat.

Szoktunk biciklizni, gördeszkázik, néha eljön velem futni. Szeret filmeket nézni, moziba járni, nem igazán barátnőzik, nincs neki, csak egy.

2016. márc. 1. 09:43
 5/10 anonim ***** válasza:
71%
Sajnálom azokat akik ilyen korán kelnek. Én 7kor kelek, 8ra bemegyek a suliba, 8kor távozok, majd 10ig a zeneiskolában vagyok.
2016. márc. 1. 13:19
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Èn is leírom az enyémet gyerekként, ha nem gond :) 17 éves lány vagyok, versenyszerűen sportolok, agglomerációs területen lakunk. Egy átlagos napom a következőképpen néz ki:

5:30-felkelés

5:30-6:00-öltözés, smink, készülődés, állatok (nyuszi, kutya, csirke) etetése

6:00-6:25-reggeli, fogmosás, öltözés

6:25-séta a hév megállóba, ha jó az idő akkor rollerrel megyek

6:35-7:05- hév, rendszerint tanulok, miután leszálltam kb 8 perc séta a suliig

7:30-14:25- suliban vagyok

15:10-leszállok otthon a hévről, hazasétálok, kiviszem a kutyánkat sétálni (csak minden másnap, öcsémmel váltásban csináljuk)

15:45-16:00- eszek valami uzsonnát, illetve ha van valami sürgős házimunka megcsinálom

16:00-17:30- tanulás

17:30- indulok edzésre, ismét hév,tanulás

18:00-20:30- edzés, hévvel haza, megint tanulok a héven

20:45-hazaérek, vacsorázok, segítek a szüleimnek amiben tudok

21:15- fürdés, előtte megnézem még az állatokat

21:30-22:30- tanulás, ha még szükséges, ha nem, akkor olvasás, film/sorozatnézés, pihenés

23:00-alvàs

Elég régóta ilyen a napirendem, szerintem a szüleimnek nincs komolyab kifogása ellene :)

Hétvégénként szombaton délelőtt nyelvtanfolyamra járok, hogy meglegyen a harmadik nyelvvizsgám is, vasárnap filmezni, pihenni ès persze tanulni szoktam, meg általában vendégek is jönnek.

2016. márc. 1. 16:32
 7/10 anonim ***** válasza:
72%

14 éves lány

Hatkoznap 6kor kel iskolaba megy ott olyan 2 vagy 3 korul végez

Utana vagy elmegy edzésre vagy a barátaival találkozik es velük van.

Nagyjából 6 vagy 7 orara jon haza. Utana meg tanul ha kell neki fürdés vacsora stb.. 11kor alszik

Pénteken később jon csak haza 9kor általában

Szombaton reggel kesobb kel nagyjából 10kor reggelizik elmegy edzesre delutan meg fiujával

szokott lenni vagy a barátnőivel barátaival szinten 9re vagy fel 10re kell haza érnie

Vasarnap egésznap tanul jovohetre ,közös ebéd segit a házimunkában

10 vagy 11kor alszik

2016. márc. 2. 11:05
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Én is gyerekként írnám le.

5:00, 5:30-kor kelés (melyik nap mi), 5:48 vagy 6:22-es busz elérés, 4-5 körül vége a sulinak, úgy 6-ra hazaérek jó esetben.

Utána vagy egyből lefekszem aludni, ha már csütörtök-péntek van, alapveten meg tanulok kicsit, zenét hallgatok vagy olvasok.

Nyolckor elmegyek fürödni.

Úgy látom, itt sokaknak családi étkezés van, nekem viszont első óta megszűnt ez a hagyomány, akkor eszem, amikor úgy jön.

És úgy 9-10 fele fekszem le aludni.

Hétvégén 10-11 fele kelek és az időmet nagyban azzal töltöm, hogy kipihenjem magamat, illetve zeneiskolába járok.

15/L szakközép

2016. márc. 6. 13:50
 9/10 anonim ***** válasza:

16 éves lány vagyok

Hétköznap 6:30 kelés, 7:30-kor indulok suliba.

8-tól minimum 2-ig óráim vannak, de heti kétszer négyig. Utána menzára megyek (ha 9 órám volt akkor otthon eszek), majd tanulok. Előfordul hogy suli után 1-2 órát barátnőmmel találkozom vagy ilyesmi. Heti két-három edzésre is eljárok. Tanulás után netezek, tvzek, olvasok, bármi ami kikapcsol. 9 körül fürdök, és van kb 11 mire elalszom.

Hétvégente 10 körül kelek, segítek a főzésben, takaritásban. Szombat délutánonként általában van programom barátaimmal, időnként koncertre is járok, Szüleim ritkán megengedik hogy bulizni menjek. Vasárnap délután tanulok egy keveset, de inkább filmezni szoktam. Nem zseretwk hétvégén tanulni. :)

2016. márc. 10. 16:54
 10/10 anonim ***** válasza:

Hétköznap:

6:20 kelés.

6:20-6:30 között fésülkösés, fogmosás, mosakodás.

6:30-6:50 között reggeli.

6:50-7:00 között út az iskolába.

7:00-7:15 között telefonozás, gyors átnézés az iskolában.

7:15-13:30 között iskola.

13:30-13:40 között hazaút busszal (helyi járat).

13:40-14:00 között ebéd (otthon).

14:00-18:30 között TV nézés+számítógépezés.

18:30-18:40(19-20:00) tanulni valótól függ, normál esetben a legelső házi írás.

18:40-22:15 között TV nézés és számítógépezés.

Közben fürdés, fogmosás és vacsora.

22:15-kor lefekvés, esetleg ha nem vagyok álmos olvasok valamit. Csütörtökön van gitárom, és pénteken szolfézsom.

Péntek:

Hazajövök zeneóráról, és nem írok házi mert jön a hétvége. TV-t nézek, gépezek, és olvasok, lefekvés pedig 2-3 óra között van.

Hétvége:

Későn fekszek nagyon hétvégén ezért sokáig alszom kb. 11-12 óra között kelek.

Fogmosás, nem mosakszok és nem is lövöm be a hajam, mert minek?? A fotelnek amiben ülök? Nem is öltözködök felpizsamában maradok (ez minden nap normális, mihelyt hazajövök átveszem rögtön).

Utána olvasás kb. 1 óra, utána meg TV nézés, és gépezés kombináció. Ebéd itt is a megszokott időben van, a vacsora is, a fürdés néha egy félórát eltolódik. Lefekvés itt is 2-3 óra között van (szombat). Másnap szintén 11 körül kelés, mise, és ugyan úgy semmi extra ugyan az, csak itt már írók házit és lefekszek 22:15-kor. Nekem ezek a napirendjeim, szünetekben ugyan az mint a szombati. Nem vagyok szülő, magam írtam. 16/F

2020. febr. 25. 17:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!