Ti kötelezővé teszitek a gyereketeknek a kerékpáros sisakot ha bringázik?
Figyelt kérdés
A lányom 14 éves és tavaly óta elkezdtünk kerékpározni rendszeressen. Idén több túrát is tervezünk és arra gondoltam hogy kötelezővé teszem neki a sisakot mert már tavaly is említettem neki hogy jó lenne ha abba bringázna de azt mondta akkor hogy szerinte az kicsit cikis és nem akarja felvenni. Én is veszek magamnak úgy tervezem és neki is! Véleményeteket várom!2016. febr. 6. 15:42
11/19 anonim válasza:
Igen, kicsi korától így biciklizik. Olyan, mint a biztonsági öv.
12/19 A kérdező kommentje:
Sajnos én is sok balesetet hallottam amikor a sisak megmenthette volna. Az első dolgunk az lesz hogy veszünk neki sisakot és szigoruan abban kell lennie minden túrán! Mellényt eddig is kellett viselnie és már a sisakot is tavalytól kötelezôvé kellett volna tennem neki!
2016. febr. 6. 18:34
13/19 anonim válasza:
Nem tettem kötelezővé. Volt nekik, nem szerették, nem erőltettem. Másodikos koruk óta kb mindenhova biciklivel jártak, aztán felnőttek valahogy. Ha ennyire fosol, hogy baleset éri őket, akkor zárd be őket a lakásba. Ja nem jó, ott is felbukhatnak a szőnyegben és belecsaphatják a fejüket az asztal sarkába. Legyen a lakásban is kötelező!
14/19 anonim válasza:
Ez annyira idétlen érv, hogy így is felnőttek! Az autóban a biztonsági öv is minek, ugye? Hiszen több millió embernek akkor se lenne baja ha sose köti be.
Csak épp sose tudhatod kivel történik legközelebb baleset. Akárkivel megtörténhet! Akivel megtörténik az sem úgy kel fel aznap reggel, hogy akkor én most jól összetöröm magam és este már kórházban akarok lenni.
15/19 anonim válasza:
Ha idétlen ha nem, attól még így van. Egyébként meg tökmindegy, a kérdező azt kérdezte kötelezővé tettük-e, a válaszom nem, ha valakinek ez nem tetszik így járt. Lehet a gyereket burokban tartani, meg buborékosfóliában járatni, nehogy véletlen bármi történjen vele, csak sok értelme nincs. Mondom, eleshetsz a lakásban is, bevered a fejed az asztalba, küszöbbe, leesel a lépcsőn, már meg is haltál. Gyalog is felbukhatsz az utcán és eshetsz olyan szerencsétlenül, hogy ott helyben szörnyethalsz. Más meg kiesik a harmadikról és túléli. Lehet rettegve élni az életet, csak sok értelme nincs. Persze nem kell felelőtlennek se lenni, és ha mondjuk elmennek a hegyekbe túrázni, akkor persze vegyen fel, de most csak azért hogy elmenjen a suliba meg vissza... Ráadásul 14 éves, lehet kényszeríteni, erőszakoskodni, zsarolni, fenyegetőzni, de borítékolhatóan a kívánt hatás ellenkezője fog bekövetkezni.
16/19 anonim válasza:
A bukósisak nem burokban nevelés, te valami egész másról beszélsz. Én felnőtt létemre is hordom, így ha lesz gyerekem tuti hogy ő is fogja.
17/19 anonim válasza:
Figyi, mikor az ember esik ösztönösen feltartja a fejét, 99% az esélye hogy minden mást fog lenyúzni/összetörni de a fejét nem, ha nagyon meg akarod győzni mondj neki pár horrorsztorit mi történt mikor valaki nem hordott
18/19 anonim válasza:
A tehetetlenül zuhanó test ösztönösen csinálhat bármit...
Ez fizika. A kocsiban is mondhatod, hogy minek a biztonsági öv, majd te megtartod magad. Csakhogy ez már 10 km/h-ról 0-ra ütközés esetén se fog sikerülni mert iszonyatos erők lépnek fel.
Akinek fontos a gyereke élete az ad rá bukósisakot. Akinek nem fontos, az adjon rá buborékos fóliát, ami semmit nem fog védeni...
19/19 anonim válasza:
Én mindig motoros sisakot akartam biciklizéshez, mondjuk én fiú vagyok. Egyébként nem hordtam sisakot, mindig száguldoztam vele, szerencsére nem lett bajom. Nyilván jó a sisak, de itt megemlíteném azt is, hogy a városi környezet a maga túlzsúfolt útszakaszaival, megfelelő biciklis utak nélkül egyáltalán nem biciklisnek való hely. Egy barátom biciklizett az út szélén, rendesen védőfelszerelésben, szabályosan, mellény is volt rajta, ennek ellenére egy barom elsodorta kb. 200-al. Ha van a közelben csendes, nyugodt rész, például egy hegy, ahol nem nagyon járnak kocsik, ott lehet tekerni. Városban nem nehéz elesni vagy elüttetni vagy éppen elütni valakit. Oda nem árt a sisak. Egy ismerősöm a járdaszegélybe vágta be a fejét, ott jó szolgálatot tett a sisak. Személy szerint én nem szeretem, mert nyáron ráforrósodik a fejemre. Viszont ha összetöröm magam az az én bajom. Kisgyerek meg vegye fel. Ennyi. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!